Erol Şahin Türk Metal’i ziyaret etti

Türk Metal Sendikasını ziyaret edenAK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “Bizim kimseden hesap sorma, kin gütme, kavga etme, kaos yaratma amacımız yok. Biz bunun için gelmiyoruz. Biz kucaklamaya, birlikte olmaya, ötekileştirmemeye, kardeş olmaya geliyoruz. Ereğli’yi geliştirmeye geliyoruz” dedi.

Erol Şahin Türk Metal’i ziyaret etti

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, partisinin İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın yanısıra gençlik ve kadın kolları yöneticileri ile birlikte seçim çalışmaları programı çerçevesinde Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesini ziyaret etti.

Şahin, Türk Metal ziyaretinde sendikanın yürüttüğü toplu sözleşme sürecini yakından takip ettiklerini, idari maddelerde anlaşılmasından ötürü mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“ Süreç başarıyla yürüyor. İş barışının, huzurunun devam etmesi lazım. Erdemir çalışanlarının refahı, huzuru için bize düşen nasıl bir görev varsa bu kardeşiniz hepsinin emrinde. Ben bir Erdemir çalışanının evladıyım. Babamız Erdemir’de kazandığı paralarla bizi okuttu, bugünlere getirdi. Erdemir’i çok önemsiyoruz, Erdemir’in büyümesine, yatırım yapmasına yönelik ne varsa Ereğli belediyesi olarak destekçisi olacağız. Ereğli belediyesi Erdemir ve sanayi kuruluşlarının yeni yatırımlar yaratmasında, hele yeni iş alanları yaratılırken burada çalışacak kişilerin Ereğli’nin evladı olmasına katkı sağlayacağız. Kandilli’dekiHema ocaklarını Ereğli Demir Çelik aldı. Son teknoloji, dünyaya örnek bir maden işletmesine dönüşecek. Şu anda çalışmalarını yapıyorlar, orada da iş ve istihdam alanı yaratacak. Ereğli’nin her köyünden çocuklarımız orada iş başı yapacak. Onun tamamlanması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.

HESAP SORMAYA GELMİYORUZ

Ereğli Belediyesi, Erdemir, Türk Metal, etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz kısımlardır. Ereğli’yi birlikte büyüteceğiz, bu duygularla geliyoruz. Bizim kimseden hesap sorma, kin gütme, kavga etme, Kaos yaratma amacımız yok. Biz bunun için gelmiyoruz. Bazıları bunun için gelebilir. Biz kucaklamaya, birlikte olmaya, ötekileştirmemeye, kardeş olmaya geliyoruz. Ereğli’yi geliştirmeye geliyoruz. Bizim yapımız bu. Hayat felsefemiz bu. Ereğli çok büyük bir alan. İnsan gücümüz, limanımız, eğitimli insanımız, katma değerimiz çok fazla, bugüne kadar bunu harekete geçirmekte hep sıkıntı yaşamışız.

40-50 YILLIK PROBLEM

Ereğli bugüne kadar kavgayla, dedikoduyla zaman kaybetmiş. İnşallah bu dönem böyle olmaz. Bugün hala sıkıntılarımız varsa, 40 yıldan, 50 yıldan beri Ereğli’yi yönetenlerin kusurudur. Bunu hep beraber çözeceğiz. Ben belediye başkanı olduğum takdirde Ankara’ya giderken yanımda sizi görmek istiyorum, yanımda kaymakam beyi görmek istiyorum. CHP, MHP ilçe başkanlarını TSO’yu yanımda görmek istiyorum. Ereğli halkı bizi belediye başkanı seçerse tüm Ereğli’deki tarafları aynı otobüse bindirmeyi taahhüt ediyorum.”

ERCAN; “AMACIMIZ MASA BAŞINDA BİTİRMEK”

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Bir toplu sözleşme sürecindeyiz. Bu toplu sözleşme süreci öncekilerden biriydi bizim için. Daha önce altı oturum yaptık. Beşinci oturumu uyuşmazlıkla kapattık. Amacımız masa başında bitirmek. Süreç bizi nereye kadar götürecek, biraz ülkenin şartları var, gerekse Erdemir işleyişinden, gerekse bizim taleplerimizden dolayı. Diğer toplu sözleşmelerden tek farkı vardı. Hiçbir zaman karamsarlığa düşürmedi bizi, 54 maddeyle uyuşmazlık tutuldu. Bu dönem idari maddelerde çok baskın bir taraf sergiledi Erdemir yönetimi. Genel başkanımızın katıldığı son toplantıda tüm idari maddeleri geçtik. Ücret ve ücrete bağlı sosyal haklarla ilgili işverenini teklifini ortaya koymasını bekleyeceğiz. Toplu sözleşmeden sonra da birinci amacımız Erdemir çalışanının huzuru ve refahını sağlamak olacak. İçinde yaşadığımız topluma baktığımız zaman, ilçemizin yeni yatırımlara, Erdemir’in yeni yatırımlar yapmasına ihtiyaç var. Bir sendikanın görevi sadece masa başında bir toplu sözleşmeyi bitirmek değil, ilçedeki ekonomik şartları dengelemek de olmalıdır. Bu anlamda çıktığınız yolda başarılar diliyorum.”

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 00:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdemirli
Erdemirli - 5 yıl Önce

Birde hesap sorsaydiniz bari yillarimizi alin terimizi caldiniz canla basla savunduk oy verdik size maaslarimiz kesildiginde verdiginiz sozler tutulmadiginda nerdeydiniz kusura bakma ey akp biz hesap soracaz bu secimde.

SIRADAKİ HABER