Eşi ve madenciler yalnız bırakmadı

Eşi ve madenciler yalnız bırakmadı

Eşi ve madenciler yalnız bırakmadı

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcılığından istifa ederek Milletvekili aday adayı olan eski sendikacı Rahmi Yaman, parti binasında toplantı düzenledi.
Uzun yıllar GMİS Armutçuk Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Yamanı eşi Kübra Yaman ve maden işçileri de yalnız bırakmadı. Bazı maden işçileri, baretlerini takarak katıldıkları toplantıda Yamana deskek verdiler.
Toplantıda konuşan CHP Ereğli ilçe başkanı Sertan Ocakcı, Ülkede hak, hukuk, adalet ve laikliğin yolunda gitmediğini öne sürerek, vatandaşlara 24 Haziranda sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.
Milletvekili aday adayı Rahmi Yaman, konuşmasında 20 sene GMİSte madencilerin başkanlığını yaptığını belirterek, madencilerin çalışma koşullarına dikkat çekti.
Yaman, Elinizi vicdanınıza koyun. Baskılardan yılmayın. 12 yıl önce biz kendi kendine yetebilen bir ülkeydik. Her şeyi ithal eder hale geldik. Bekar bir işçinin yaşayabilmesi için 2 bin TL üzerinde kazanması lazım. Şu an asgari ücret 1600 TL. Emeklilerimizin durumu ise daha vahim. Bizim genel başkanımız emeklilere birer maaş ikramiye vereceğini söylediğinde, kaynak sordular. Şimdi 1000 TL ikramiye veriyorlar. 1000 TLyi alacağız, neden bir maaş vermediniz diye hesabını sandıkta soracağız.
Bölgemize baktığımızda, Ereğli-Devrek yolu halen yapılamadı. Tersanelerin durumu ortada. Çalışan sayısı 7 binlerden 250-300lere düştü. Eğer Zonguldakta kömür olmasaydı yurdumuzun dört bir tarafından buraya gelen olmazdı. Sıcağı görmüş kar taneleri gibi Zonguldak eriyor. TTKda 15 bin kişi çalışması gerekirken 7 bin kişi çalışıyor.
Vaad değil hedeflerimi gerçekleştirmek için aday adayı oldum. Bu sorunların üstesinden gelmek, birlikte hareket etmekten geçiyor. Zonguldak ve Ereğlide CHPyi birinci yaparsak, ülke genelinde de iktidar olacağımızı düşünüyorum. Bu düşüncelerle aday adayı oldum dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER