Eyleme Kaymakam müdahil oldu

Köylüler, TIR'ların tolda hız yapması ve yolları bozduğu gerekçesi ile eylem yaptı. Kaymakam Nazım Madenoğlu eyleminm ardından köye giderek, ilgilileri dinledi.

Eyleme Kaymakam müdahil oldu

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde yaşayan vatandaşlar taç ocağına çalışan TIRların tolda hız yapması ve yolları bozduğu gerekçesi ile eylem yaptı. Kaymakam Nazım Madenoğlu eyleminm ardından köye giderek, ilgilileri dinledi.

Yolu çöp kovaları ile kapatan köylüler Kışla da 5 yaşında ki çocuğun TIR altında kalarak öldüğünü ve beldedeki sorunun çözümlenmeden eylemlerini bitirmeyeceklerini söylediler.

Ereğliye bağlı Ormanlı beldesinde yaşayan vatandaşlar, belde içinden geçen TIR ve Kamyonların geçişlerini çöp kovalarından kurdukları bariyer ile engellemeye çalıştı. Başlatılan eylemde yolu trafiğe kapatan köylüler yolların TIR ve kamyonlar yüzünden bozulduğunu, kalkan tozdan dolayı camlarını bile açamadıklarını ve can kaybı yaşanmasından dolayı da çok korktuklarını kaydettiler. Sarıkaya ve Ormanlı Köyü sakinleri, Eylemi duyarak olay yerine gelen Jandarma kolluk kuvvetlerinin Dağılın uyarısına rağmen eylemlerini sürdürürken, çözüm bulununcaya kadar eyleme devam edeceklerini söylediler. Telefonla durum hakkında Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’na bilgi veren Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu, köylüleri eylemden vazgeçiremediğini anlattı. Muhtarı Remzi Hamurcu, köylüleri eylemden vazgeçiremediğini anlattı.   Köye ulaşımı sağlayan grup yolunda taş ocağına çalışan kamyonların yolu bozduğunu ve tozdan evlerinden dışarı çıkamadıklarını belirten Hamurcu, köylülerin sürekli olarak kendilerine tepki gösterdiğini söyledi.

KANSER HASTASIYIM, BURADAN BAŞKA YAŞAYACAK YERİM YOK

Ormanlı köyünde yaşayan ve akciğer kanseri olduğunu ifade eden Yaşar Yaman, sağlığının kalkan tozlardan daha da bozulduğunu ve kendi evinde yaşamayacak duruma geldiklerini söyledi. Yaman konuşmasında Bu devlet benim tedavim için bana 250 Bin TL masraf etti. Benim oradaki doktorum buradaki tozu yediğimi bilmiyor. Evim yurdum burada, benim nereye gitmem lazım. Bana bir tane yetkili yer göstersin, temiz havada gidip orada yaşayayım. Bende firma sahibiyim. Kimsenin mağdur olmasını istemem ama o firmalarda bizi mağdur etmesin” dedi.

Aynı köyde yaşayan Mesut Yaman ise Kışla Mahallesinde yaşanan TIR kazasında hayatını kaybeden 5 yaşındaki çocuğa dikkat çekti. Kazada küçük çocuğun hayatını kaybettiğini kaydeden Mesut Yaman, kaza sonrasında mahalle halkının yolu kapattığını aynı tehlikeyle kendilerinin de karşı karşıya olduğunu ifade etti.

İSTİHDAM SAĞLANMASI İÇİN İZİN VERDİM, İZİN VERDİĞİM İÇİN PİŞMANIM

Taş ocağına izin verildiği dönemde Ormanlı Belediyesi’nde görev yaparken istihdam sağlaması için taş ocağının açılmasına izin verdiklerini belirten Mehmet Erdoğdu yaşanan olayların ardından pişman olduğunu kaydetti.

Çocuklarını okula ve camiye götürürken, TIRlardan dolayı büyük korku yaşadığını ifade eden Nazmiye Yaman, yaşadıklarını bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını isterken, bir başka köy sakini kadın ise TIR sürücülerini yavaş gitmeleri için uyardıklarında kendilerine tepki gösterdiğini dile getirdi.

Mevcut yola sürekli dolgu yapılması nedeniyle yükseldiğini hem su kanallarının hem de evlerinin yol seviyesinden aşağıda kaldığını dile getiren köylüler, sesleri duyurulana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

Yaşanan olayların ardından Kaymakam Madenoğlu sukuneti sağlamak için köylülerle buluşarak sorunun çözüme kavuşturulması adına herşeyin yapılacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER