Fatih Çakır, faturayı kendine kesemedi!

"5 yılın faturasını ödedik "

Fatih Çakır, faturayı kendine kesemedi!

31 Mart Yerel İdareler Seçimleri'nde Halil Posbıyıklı CHP'ye karşı ağır bir yenilgi alan Adalet ve Kalkınma Partisi kurmayları 2 Nisan Salı günü bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarının değerlendirmesini yaptılar.
Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen ve saat 10.45'te başlayan basın toplantısına partinin ilçe başkanı Mehmet Fatih Çakır'ın yanı sıra Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Göktaş, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Güldalı ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Av. Adem Öztürk de katıldı. Bazı belediye meclis üyesi il genel meclis üyesi adayları ile çok sayıda parti mensubunun da izlediği basın toplantısına yerel basın yoğun ilgi gösterdi.

İlk olarak Gülüç ve Ormanlı Belediye Başkanları ile Kandilli Belediye Başkan Adayı'nın konuşma yaptığı basın toplantısında en önemli açıklamalar Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin ve İlçe Başkanı M. Fatih Çakır'dan geldi. Alkışlar eşliğinde anons edilen Erol Şahin basın mesnuplarına hitaben yaptığı konuşmada özetle şu görüşleri sundu:

ŞAHİN: "BEKLEDİĞİMİZ OYU ALAMADIK"
"Bu seçim sürecinde bizimle ve teşkilatımızla birlikte çalışan tüm partililere teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarına bakıldığında beklediğimiz oyu alamadık. Bunun en temel sebebi, bagajımızdaki eski belediye başkanımızdan kalan yüklerin ağır olmasıydı. Geçmiş dönemden kalan eksikliklerin ve başarısızlıkların faturası bize kesilmiş oldu. Elde edilen sonuçlarla Halil Posbıyık yakın bir zaman sonra görevine başlayacaktır. Kendisini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. İnşallah görevinde başarılı olur. Bizler bu süreçte çalışmalarımızı yaparken birçok vatandaşımızı da rahatsız ettik. Herkes bize haklarını helal etsin. Allah herkesten razı olsun. Biz de bundan sonra artık önümüzdeki yeni seçimlere bakacağız. 20 belediye meclis üyesi CHP, 11 belediye meclis üyesi de AK Parti kazandı. Arkadaşlarımızın tamamına da başarılar diliyorum. Karadeniz Ereğli için başarılı hizmetler bekliyoruz. Ben de her zaman Erol Şahin olarak kendilerine yardımcı olmaya hazırım. Bana ne zaman ihtiyaç duyarlarsa yanlarında olacağımı her zaman ifade etmiştim. Belde belediye başkanlıklarını kazanan arkadaşlarımıza da katkımız olursa bizler de çok mutlu oluruz. Ben Erol Şahin olarak bu seçim süreci boyunca çalışmalarımı layıkıyla yapmaya gayret ettim. Her zaman seviyeli oldum. Saygı sınırlarını aşan hiçbir ifademiz olmadı. Ancak bu sürede maalesef tüm hemşehrilerimize ulaşamadık. Az önce dediğim gibi seçim süreci boyunca eski belediye başkanımızın eksiklerinin ağırlığını taşımak zorunda kaldık. Son olarak bana oy veren-vermeyen tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Ereğli için doğruları dile getirdik, yanlışların her zaman karşısında olduk. Takdir edersiniz ki Halil Posbıyık da ilk seçim mücadelesini 1989'da kaybetmişti. Ben de belki kaybederek bu mücadeleye başladım ama önümüzdeki dönemlerde Erol Şahin olarak her zaman göreve hazır olacağım."

Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında son sözü de partinin ilçe başkanı Mehmet Fatih Çakır aldı. Konuşmasının genelinde, belediye başkan adayları Erol Şahin gibi, 31 Mart Yerel İdareler Seçimleri sonuçlarının faturasının kesilmesinde Hüseyin Uysal'ı öne çıkaran Çakır, konuşmasında özetle şu görüşleri sundu:

ÇAKIR: "KANDİLLİ VE EREĞLİ İÇİN ÇOK ÜZÜLDÜM"
"Seçim sonrası göreve seçilen herkesi kutluyorum. İlçe teşkilatı olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kademelerimizle birlikte Ereğli'de Cumhuraşkanımızı ağırlama şerefine nail olduk. Bakanlarımızı ve bakan yardımcılarımızı layıkıyla ağırlamaya çalıştık. Bu seçimlerin sonucunda Kandilli ve Ereğli için çok üzüldüm. Kandilli için de gereken her şeyi yaptık. Bundan sonraki süreçte bu seçimlerin analizlerini en iyi şekilde yapacağız..."

"POSBIYIK DAHA FAZLA TANINAN BİR ADAYDI"
"...2018 Erken Genel Seçimleri'nin sonuçlarına yakın bir oy aldık. Ancak bundan sonrası için de beş yıl sonra yeniden Ereğli Belediyesi'ni almak için çalışmalarımıza başlayacağız. Bu seçimlerde rakibimizin yirmi yıl belediye başkanlığı yapmış olmasından dolayı daha fazla tanınır olmasının da avantajları vardı. Ayrıca mevcut belediyenin yönetimi ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda eleştiri aldık. Bu eksikleri bize bağlayan seçmenler oldu. İktidar sizdiniz, neden yapmadınız, diyen çok sayıda vatandaşımızla karşılaştık. Biz 24 Haziran Seçimlerindeki oyumuza yakın bir oy aldık; ancak rakibimizin oylarının bu denli artmasının temel nedenleri üzerinde duracağız. Önümüzdeki beş yıl için çalışmalarımıza bugünden başlıyoruz."

Düzenlenen basın toplantısının ikinci bölümünde de İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Gazeteci-Yazar Altan Akçakese'nin il genel meclis üyesi seçimlerinde yaşanan hayalk kırıklığı ve seçim sonucunda elde edilen mağlubiyetin faturasının kimlere kesileceği yönündeki sorularına da yanıt veren İlçe Başkanı Çakır şu yanıtları verdi:

"İl Genel Meclisi Seçimleri'nde elde edilen oyların temel nedeninde de Eski Belediye Başkanı var. Biz bir önceki seçimlerde aldığımız oylardan daha az bir oy almadık. Ama merkezde CHP'nin aldığı oylar il genel seçimlerinde de etkili oldu."

"Biz 24 Haziran Erken Genel Seçimleri'ndeki oyumuzu aldık. Alınan oylar bakımından parti olarak çok ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya değiliz. Ancak genel merkezimizle bir araya gelerek Karadeniz Ereğli'nin geçmişten bugüne kadar nereden nereye geldeiğini konuşacağız. Bundan sonraki süreçte beldelerimizde vaad ettiğimiz tüm projelerimizi eksiksiz biçimde yerine getireceğiz."

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 00:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kıskısoğlu
Kıskısoğlu - 5 yıl Önce

Reis hatalarımızdan ders alacağız dedi.İlk işinin ilçe başkanını ve bütün yönetiminin görevden alınması olması gerekiyor.Yoksa hiç bir seçimde buradan bir galibiyet beklemesin

Eregli
Eregli - 5 yıl Önce

Bu kafayla akp nereye kadar gider hep beraber göreceğiz o başkanla o kadın kolları başkanıyla o hak yiyen akp için çalışanları küstüren ağlatan insanlarla nereye kadar her türlü yalan iftira karalama algı operasyonları menfaat uğruna yapmayacakları yok kendi safındaki insanlara bunları yapan herkese ne yapmaz

ereglilili
ereglilili - 5 yıl Önce

biz ereğliyi bu kdar çok çabuk kaybetmemliydik şuclular kimse hemen istifa etsin lütfen yeter artık

Ahmet ahmet
Ahmet ahmet - 5 yıl Önce

Bu söylediklerinize kendiniz bile inanmıyorsunuz! Bizden inanmamızı beklemeyin

Ufuk ereğli
Ufuk ereğli - 5 yıl Önce

Akp ereğliyi hep geriye götürdü ileri taşımadı. Ereğlide genç nüfusa iş olanağı sağlayamadı. Ereğliyi çıkar grupları yönetti. Bir vizyon ortaya koyamadı. Kendi partisine oy vermeyen seçmeni yok saydı. Ereğlimizle önceden gururla bahsederdik şimdiyse üzülerek bahsediyoruz.

Ahmet ereğli
Ahmet ereğli - 5 yıl Önce

Konserle Kaptaş havasıyla seçim kazanılmayacağını anlamışsınızdır umarım

Ereğli 67
Ereğli 67 - 5 yıl Önce

Foto çekilirken herkez gömülmüş

Genç ereğli
Genç ereğli - 5 yıl Önce

Bir dahaki seçimde bu aldığınız oyuda alamayacaksınız o vaatler yerine gelmezse !!


SIRADAKİ HABER