FLAŞ; POSBIYIK CHP ILÇE BAŞKANINA "YALANCI" DEDİ!

FLAŞ; POSBIYIK CHP ILÇE BAŞKANINA "YALANCI" DEDİ!

FLAŞ; POSBIYIK CHP ILÇE BAŞKANINA "YALANCI" DEDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Kongresinin tartışmaları sürüyor.
Özellikle Zonguldak’ın en büyük ilçesi olan Ereğli Belediye Başkanının üst kurul delegesi yazılmamasına tepkiler yoğun bir şekilde devam ederken, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un, Halil Posbıyık’a delegelik teklif ettiklerini ancak kendisinin kabul etmediği şeklindeki açıklamalarına Başkan Posbıyık’tan sert cevap geldi. Halil Posbıyık, Belediyeye alınan iş makinelerinin tanıtım töreninde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Eylem Ertuğrul’dan böyle bir teklif gelmediğini savunan Posbıyık, Ertuğrul’u yalancılıkla suçladı.

CHP’nin Ereğli’de ilk defa bu kadar tökezlediğini savunan Halil Posbıyık şöyle konuştu:
“Lobi emrediyor, Eylem Ertuğrul da yazmak zorunda. Eylem Ertuğrul’u suçlamak durumunda değiliz. 
Bir lobi kuruldu, bunu çok evvelinden söylemiştim zaten. Ereğli ve Zonguldak’ta bir lobi hazırlığı var diye. Lobi emretti, maalesef böyle oldu. 
CHP İlçe Başkanı, birleştirici değil; ayrıştırıcı. Bir kısım yerlerden gelen emirleri yerine getiriyor. Bunu üzülerek söylüyorum bir CHP’li olarak. Bir söyleşi yapmış, okudum. ‘Ben Halil Posbıyık’a kurultay delegeliğini teklif ettim’ diyor. ‘Ben Hakki Güney’i desteklediğim için, o listede olacağım için, o listeden yazılacağım, ben sizinle beraber değilim dedi’ diyor.
 Koskocaman bir yalan! 
Yani Eylem Ertuğrul kocaman bir yalan söylüyor ve kendisine yakıştıramıyorum. Üzülerek bunları söylemek durumundayım. Çünkü meydanı boş buldular. Ben konuşmuyorum diye hepsi konuşuyor. 
Kurultaydan 3 gün evvel, 6 tane meclis üyesi benim bilgim dışında Eylem Ertuğrul’a gittiler. ‘Yanlışlık yapma Halil Posbıyık’a, bize anlattı, seninle konuşmanı da anlattı’ demişler. 
Kendisini bana bir gün evvel telefon etti. ‘Başkanım, birlikte yürüyeceğiz, listemize yazdım. Biz Murat Beyi destekliyoruz’ dedi. Ben de kendisine dedim ki ‘Başkan teşekkür ederim. Zaten normal olarak yazılması lazım.’ Yıllardan beri hizmet ediyoruz CHP’ye, aynı zamanda Zonguldak’ın en büyük ilçesinin Başkanıyım. Etik olarak zaten bunun böyle olması gerekiyor. Ben biliyorsunuz tek kişiyim. Eşimin Milletvekili adayı olmasına rağmen, Parti Meclisi Üyesi olmasına rağmen delege yapmadınız. Benim bir tane oyum var. Hakkı Bey, açık beyanlarda bulundu. ‘Ereğli’de Halil Posbıyık kazanır’ diye doğru bir teşhiste bulundu. Dolayısıyla Hakkı Beye bir vefa borcum var. Ben oyumu ona kullanmak istiyorum. Tabii dedi, haklısın dedi. Biz de Hakkı Beye vermek istiyorduk da bir isimden dolayı yanına gitmedik dedi. Siz bu konuda haklısın dedi. 
Ondan sonra 6 tane belediye meclis üyesi kendisine gidiyor ve durumu anlatıyorlar. Yanlış yaparsan, listeye yazmazsan, biz diğer meclis üyelerini de temsil ediyoruz, belediye meclis üyelerini yok bil. Senden ayrılırız, senin yanında olmayız diyorlar. Tabii bunu daha sonra duydum ben. Meclis üyeleri bana gelip anlattılar. Buna rağmen söyleşisinde diyor ki ‘Ben Halil Posbıyık’a teklif ettim. Ben Hakkı’yı destekliyorum, Murat’ın listesinde olamam, yazmayın’ demişim. Ben hayatımda böyle bir yalan görmedim. Bu kadar siyasi geçmişim var, bu kadar yalan söyleyen bir insan görmedim. Yazıklar olsun diyorum, başka bir şey demiyorum. Halil, Eylem çok önemli değil. Önemli olan Karadeniz Ereğli CHP. Siyaseti bilenler bilir, Karadeniz Ereğli CHP maalesef ağır ağır tökezlemeye doğru giriyor. CHP’nin, Ereğli’de sadece kendi oylarıyla Belediye Başkanı seçmesi mümkün değil. Ama Ereğli halkı bana sempati oyları veriyor. Her partiden bana oy geliyor. Biz de yeni adamlar yetiştireceğiz. Bizden sonra gelecekleri piyasaya süreceğiz dedik ama bizi engellemeye çalışıyorlar. Ama burada Eylem Ertuğrul’un kabahati yok. Burayı, CHP’yi lobi yönetiyor. Lobi emrettiği zaman da Eylem Ertuğrul yapmak zorunda. Karadeniz Ereğli CHP’ye yazık oluyor.
Kongrede 1 tane köylü yoktu, ruh yoktu, hiçbir şey yoktu. Karadeniz Ereğli için konuşuyorum, CHP maalesef elden gidiyor. Buna çok üzülüyorum, kahroluyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER