FOTA: “MYK’NIN KARARLARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”

FOTA: “MYK’NIN KARARLARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”

FOTA: “MYK’NIN KARARLARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”

....ÖZEL HABER....

20 Ağustos Salı günü yapılması planlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü Olağanüstü Genel Kurulu’nun, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından iptal edilmesinden sonra, bazı yöneticiler gibi eleştiri oklarının hedefi haline getirilen partinin kayyum ilçe başkanı İsmail Fota özel açıklamalarda bulundu.

Gazeteci-Yazar Altan Akçakese’nin sorularını yanıtlayan Fota, bir gazetecinin canlı yayınında, gerçek ismini öğrenemediği bir vatandaşın; ‘İsmail Fota istifa etmeli.’, yorumunda bulunduğunu kaydederek, bu yorumun başkaları tarafından da kullanıldığını belirterek; “Bunlar olabilir. Ben buraya seçimle değil, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu ve Genel Başkan’ımın imzasıyla geldim. Bana verilen görevi yapıyorum. Bir ayı aşkın bir süredir de dört arkadaşımla birlikte görevimizin başındayız. Kanımca görevimizi de güzel yaptık.”, dedi. Bu süre içinde parti örgütlerinin bütün borçlarını kapattıklarını, örgütü tertemiz hale getirdiklerini kaydeden İsmail Fota sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: 

“ALINAN KARARLARA UYACAĞIZ”
“Çalışanlarımızın birikmiş maaşlarını da belde örgütlerinin kiralarının tamamını da ödedik. Partiyi bir düzene soktum. Her kim ilçe başkanı olacaksa anahtarı kilide sokacak, görevine başlayacak. Her şey olabildiğince güzel gidiyor. Bunun üzerine birilerinin ufak-tefek ahkam kesmelerini duyuyoruz. Onun ötesinde herhangi bir olumsuzluk yok. Pazartesi günü partimizin MYK’sı yeniden toplanır; Ereğli İlçe Örgütü’müzle ilgili bir karar alır… Biz partiliyiz; parti disiplinine uyan insanlarız. Partimiz MYK’sı ne karar alırsa biz o karara uyacağız. Bizim için değişen bir şey yok.” 

İL BAŞKANI GENEL MERKEZ’E GİDECEK
Özel açıklamasında 24 Ağustos Cumartesi günü de saat 15.00 itibarıyla Zonguldak İl Örgütü’nün yönetim kurulunun, Ereğli konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplandığı bilgisini veren CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, İl Başkanı Hakkı Güney’in, İlçe Başkan Adaylarından birinin yönetim kurulu listesini onaylayıp genel merkeze götürmek istediğini vurgulayarak; “Bu da olasıdır. Yapabilirler. Her kim istiyorsa kendisini bir yerden aday gösterebilir.”, dedi. İlçe ve ilde bazı kesimlerin bir ilçe başkan adayı için imza topladığını söyleyen Fota şu görüşleri de sundu: 

“YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK”
“Bazı kesimler tarafından MYK’ya sunulmak üzere imzaların toplandığı öne sürülüyor. Bu imzaların bir geçerliliği yok ki… Bu imzalar neye karşı toplanıyor? MYK’ya karşı imza topluyorlar. Böyle bir işin ciddiyeti olmaz. Bu işin geçerliliği de olmaz. MYK kongreyi iptal etti. Biz de bu iptal kararına uyduk. Yapabileceğimiz bir şey yok. Ben bu gelişmeler hakkında basını bilgilendirdim. Buna rağmen hakkımızda bazı eleştiriler olmuştur; bunlar gayet doğaldır. Siyasetin cilvesidir bunlar. Biz ikinci bir emre kadar görevimize devam ediyoruz. Yakın gelecekte neler olacağını da bilmiyoruz.” 

“MESELE FAZLA BÜYÜDÜ”
Salı günü basın toplantısı düzenlerken İl Başkanı Hakkı Güney’in de örgüte geldiğini hatırlan Fota, bazı kesimlerden bu basın toplantısına keşke il başkanı gelmeseydi, şeklinde eleştiriler yapıldığını belirterek; “Hakkı Bey İl Başkanı’mız; kendisine gelme, diyemem ki. Geçmişten kaynaklanan bazı duygularla o toplantıda kendisine karşı bir şeyler yapıldı. İl Başkanı da gereken cevabı verdi. Ama bazı arkadaşlarımız da meseleyi fazla büyüttü.”, dedi. 
Fota sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“HİÇBİR YARIŞTAN GERİ DURMADIM”
“Partimizin büyük kurultayının toplanma tarihi belli. Mart veya nisan… Buna istinaden ilçe kongreleri başlar, peşinden de akabinde aralık gibi de il kongreleri yapılır. Biz her türlü kongre sürecine hazırız. Güzel de bir yarış olur. Ben buna inanıyorum. Hiçbir yarıştan da bugüne kadar geri durmadım. Ama genel merkez, beş kişilik kayyuma ilave yaparak yönetim kurulu üyesi sayımızı artırabilir. Böyle bir karar alındığı takdirde de ona da saygı duymak zorundayız.”     

“39 BİN 500 LİRALIK BORCU ÖDEDİK”
“Ben ilçe örgütünün hesabını-kitabını temizledim. Örgütü düzenli bir hale soktum. Bu süre içinde 39 bin 500 liralık borç ödedim. Bütün borçları ödeyip eksik kalan işleri de tamamladık. Süper bir örgüt binası yaptık. Yapılacak ufak-tefek iller daha var; ama bunlar çok da önemli değil. Biz işin yüzde 98’ini hallettik. Bazı gider makbuzlarının olmadığını ve gider kalemlerinin belgelenemediğini gördük ama kimseyi suçlayacak halimiz yok. Birbiri ardına önemli seçimler geçirdik. Zor bir süreçti. İlçe yönetiminde de yeterli çoğunluk yoktu. Yönetimdeki arkadaşlarımız da bir kaos yaşadılar. Bu sebeple yönetimde görev yapan arkadaşlarımızı da zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok. Bizim göreve geldiğimiz tarih belli. Biz o tarihten itibaren yaptığımız her işle ilgili tutanaklarımızı tuttuk. Harcamalarımızı ona göre yaptık. 19 Ağustos tarihi itibarıyla da bütün harcamalarımızı karar defterine geçirdik. Karar defterimizi de yeni yönetime teslim edeceğiz.” 

“MYK’NIN KARARLARI TARTIŞLAMAZ”
“CHP MYK’sı Genel Başkan olmadan toplanmaz. MYK’nın verdiği kararlar tartışmasızdır. MYK Genel Başkan’dan bağımsız bir karar alamaz. Bu kararlara da tartışmasız herkes uymak zorundadır. Ancak bazı arkadaşlarımız, siyasî tecrübesizliklerinden kaynaklanan fevri hareketler yaptılar. En azından bize ne olduğunu sorsalardı biz söylerdik. Şu an görev bizim sorumluluğumuzda. Pazartesi günü MYK yeni bir karar alabilir o kararda da boynumuz kıldan incedir. Yönetimimiz için takviye isimler isteyebilirler. Biz de gereken isimleri bildiririz.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER