GAZİLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

GAZİLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

GAZİLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanların, şehitlerin ve gazilerin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir" dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Fedakarlıkların en büyüğünü yapan gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Posbıyık’ın mesajı şu şekilde:

“Türk ulusunun kahramanlık destanlarından biri olan Sakarya Meydan Savaşı'ndan sonra 19 Eylül 1921'de, TBMM tarafından büyük önder Atatürk'e  ‘Gazilik’ unvanın verilişinin 98’inci yıl dönümünde tüm gazileri ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanların, şehitlerin ve gazilerin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Her Türk vatandaşı, vatanını, milletini, bayrağını korumak için tarihten günümüze şehit ya da gazi olmayı seve seve görev bilmiştir. Gazi ve şehitlerimiz bunun en güzel örneğini milli mücadeleyi başlatan Atatürk'ün 'Ya istiklal, ya ölüm' emri karşısında ortaya koydukları kahramanlıklarıyla göstermişlerdir.

Devlet ve toplum olarak fedakarlıkların en büyüğünü yapan gazilerimiz için  saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek en önemli sorumluluğumuzdur. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER