GELENEKSEL EL SANATLARI STANTLARI AÇILDI!..

GELENEKSEL EL SANATLARI STANTLARI AÇILDI

Festival kapsamında Ereğli’de ve bölgede üretim yapan el sanatları ustalarıyla Türkiye’nin farklı illerinden gelen sanatçıların katıldığı Geleneksel El Sanatları Günleri stantlarının açılışı gerçekleştirildi.

Sanatsal faaliyetlerin ağırlıkta olduğu Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivalinde Geleneksel El Sanatları stantları açıldı.

Gazi Alemdar Gemisi yanında kurulan el sanatları ustalarının ürünlerinin yeraldığı 38 stantın açılışından önce Rusya, Moldovya, Azerbaycan ve Büyükçekmece Belediyesi halk dansları ekibi oyunlarını sergiledi.

Anadolu El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Uğur Türker, Ereğli’de bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a seslendi: “Efsane başkanım sizde bu vizyon bizde bu emek olduktan sonra bu organizasyonları her zaman başarırız.”

Başkan Posbıyık konuşmasında 5 yıl aradan sonra Ereğli’nin festivali özlediğini, ilçeye yeniden bir hareketlilik geldiğini söyledi.

3 gün boyunca festivalde sanatsal ağırlıkta bir çok etkinliğin bulunduğunu anlatan Posbıyık “Türkiye’nin dört bir yanından gelen el işi ustalarımıza şehrimize hoş geldiniz diyorum. Kısa bir süre içerisinde bu organizasyonu gerçekleştirdik. Tüm halkımızı el işi sanatları pazarını gezmeye davet ediyorum” dedi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu da festivalin huzur ve güven içinde geçmesi için Kaymakamlık olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

El işi ustaları, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Başkan Posbıyık’a el ürünü çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Stantların kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek halkın ziyaretine açıldı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER