"GERİ DÖNÜŞÜM ELÇİLERİ" -TWINNING PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"GERİ DÖNÜŞÜM ELÇİLERİ" -TWINNING PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kuruculuğunu Ereğli İlkokulu öğretmenlerinden Bağdagül Duman Yılmaz ve Kurtlar İlkokulu öğretmenlerinden Hale Boy’un yaptığı “Geri Dönüşüm Elçileri”adlı  eTwinning projesinin Nisan ayı etkinliği gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre; Ereğli İlkokulu öğretmenlerinden Bağdagül Duman Yılmaz ve Kurtlar İlkokulu öğretmenlerinden Hale Boy’un yaptığı “Geri Dönüşüm Elçileri”adlı  eTwinning projesinin Nisan ayı etkinliğinin yapıldığı duyuruldu.

 “Az Kullan, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” ilkesinden hareketle kurulan ve İtalya ve Romanya’dan da ortakların da bulunduğu projede; öğrencilerin çeşitli materyallere değişik formlar kazandırarak, yeniden ve farklı amaçlara yönelik kullanımının sağlanması amaçlandı.  Proje yürütücüsü öğrenciler; yeni ürünler tasarlama, el becerilerini geliştirme ve yardımlaşma konularında önemli kazanımlar edindiler.

Projenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel olarak tasarlanan ürünleri, 28 Nisan Çarşamba günü Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  ADEM’de Kdz. Ereğli Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Deniz Peker ve ADEM koordinatörü Emel Uzun’a teslim edildi. Gerçekleştirilen ziyarette, kurucu öğretmenler proje sürecindeki desteklerinden dolayı Kurtlar İlkokulu Müdürü Saygın Türk’e ve Ereğli İlkokulu Müdürü ve aynı zamanda proje ortaklarından olan Tuncay Uzun’a teşekkürlerini belirttiler. Bu etkinlikte işbirliği içinde çalışılan ADEM koordinatörü Emel Uzun’a ve Kdz. Ereğli Sosyal Hizmetler Müdürü Deniz Peker’e bu anlamlı etkinlikte işbirliği içinde çalışmış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Kdz. Ereğli Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Deniz Peker ise, böyle anlamlı bir çalışmanın paydaşı olmaktan duyduğu mutluluğu ve bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarının daha çok var olması gerektiği, bu çalışmanın örnek teşkil etmesi konusunda temennilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER