Gülüç, Ereğli Terminalini Baltalayacak mı?

Gülüç, Ereğli Terminalini Baltalayacak mı?

Gülüç, Ereğli Terminalini Baltalayacak mı?

Gülüç’te terminal projesini hayata geçirmek için atağa geçen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, bu yıl sonunda terminalin temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Yapılması gündemde olan yeni terminalin, önümüzdeki aylarda açılması planlanan Kdz.Ereğli yeni şehirlerarası terminaline alternatif olması halinde bir yandan büyük ilgi görmesi beklenirken bir yandan da Ereğli terminaline olan ilgiyi azaltabileceği hatta baltalayabileceği ifade ediliyor.

ENDİŞELER YÜKSEK

“Karadeniz Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali bu yıl hizmete girecek mi, girmeyecek mi?” tartışmaları sürerken, Gülüç’ün terminal atağına geçmesi dikkat çekti. Ömerli’de bulunan yeni terminalin vatandaşlar başta olmak üzere, esnaf ve sivil toplum kuruluş yöneticileri tarafından yeri konusundaki endişeleri yüksek sesle dillendirilmeye başlanırken, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, yeni terminale alternatif olarak, Gülüç’e terminal yapımı konusunda kolları sıvadı.

YENİ YAŞAM MERKEZİ OLMASI HEDEFLENİYOR

Gülüç Ahos Otel karşısı, eski Gülüç Halı Saha arazisine yapılması düşünülen yeni terminalin, karayolu üzerinde olmasının yanı sıra Ereğli ve Alaplı’ya olan yakınlığı ile yeni cazibe merkezi olması bekleniyor. Kdz. Ereğli’de mevcut durumda olan terminalin yıkılarak, o alanın kent meydanı projesine dahil edilmesi düşünülürken yakın zamanda hizmete girecek Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yeri konusundaki tartışmalar halen devam etmekte. Özellikle İstanbul, Bursa, İzmir gibi şehirlerden Ereğliye gelecek yolcuların şehrin uzağında inecek olması ciddi sorunları da beraberinde getireceği düşünülüyor. Bu nedenle Ereğli’nin batı kapısı olan Gülüç Beldesine yeni bir terminal yapımını gündeme getiren Başkan Demirtaş, Gülüç Beldesinde yer konusundaki araştırmalar sonrasında, yer tahsisi için Ereğli – Akçakoca yolu üzerinde bulunan, Erdemir Fabrikaları’nın Sevkiyat çıkış kapısının hemen bitimindeki eski halı saha arazisinde karar kıldı.

Terminal için Demirtaş, görkemli bir temel atma töreni planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 15:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
abdül
abdül - 7 yıl Önce

nasıl bir montaj yapıyorsunuz resimlere kaliteniz çok güzel

Ümit Baba
Ümit Baba - 7 yıl Önce

Gülüç belediye başkanı onnumara bir fikir düşünmüş helal olsun kendisine

SIRADAKİ HABER