Hac kafilesi dualarla uğurlandı

Hac kafilesi dualarla uğurlandı

Hac kafilesi dualarla uğurlandı

Kdz. Ereğli’de, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac yolculuğuna çıkan üçüncü kafile de dualarla uğurlandı.


Kdz. Ereğli’de, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hac yolculuğuna çıkan üçüncü kafile de dualarla uğurlandı. Hac görevini yapmak için kutsal topraklara gidecek 56 hacı adayı için eski terminal alanında uğurlama töreni düzenlendi. Törene Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanvekili Gökhan Günay, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, din görevlileri ve hacı adaylarının aileleri katıldı.

“KUTSAL TOPRAKLARA BİZLERİN DE SELAMINI SÖYLEYİN”


Törende konuşan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu,  hacı adaylarına kutsal topraklarda birbirlerine sahip çıkmalarını söyledi ve “orada birbirinize destek olun. Bu görev biraz meşakkatli ama meşakkatli olduğu kadar da güzel ve dinimiz için de olması gereken bir görevdir. Cenab-ı Allah sizlere nasip etmiş güle güle gidin, güle güle gelin. Bir diğer husus da gittiğinizde göreceksiniz; ‘Türkiye’den geldik’ dediğiniz zaman etrafınızdaki Müslüman kardeşlerinizin sizlere olan sevecenliğini, teveccühünü, ilgisini, alakasını göreceksiniz ve bu ülkede yaşamaktan ve İslam dinini yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğunuzu orada canlı canlı müşahede edeceksiniz.  Birbirinize destek olun, bu zorlu görevde ne kadar birbirinize destek olursanız o kadar rahat olur. Gitmiş olduğunuz kutsal topraklara bizlerin selamını söyleyin. Orada göreceğiniz dünyanın değişik ülkelerinden gelmiş binlerce Müslüman kardeşimize ülkemizin ve Ereğli’nin selamını iletin. Bu duygu ve düşüncelerle Haccınız şimdiden mübarek olsun, hayırlı olsun. Burada kalan Hacı adaylarımızın ailelerine de Allah kavuştursun diyorum. Ben de Diyanet organizasyonuyla Umreye gitmiştim. Diyanetimiz oldukça başarılı bir şekilde bu işleri organize ediyor ve bugün de burada bu organizasyonu yapan ilçe müftülüğümüze, değerli hocalarına ve bu işle görevlendirilmiş değerli personeline teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.
Ardından Müftü Recai Albayrak, dua yaptırıldı ve hacı adayları için helallik istendi. Daha sonra hacı adayları yine dualar eşlinde seyahat edecekleri otobüslere bindirilerek ilçeden uğurlandı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2019, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER