HALİL POSBIYIK’IN KAVGASI EREĞLİ İÇİN!..

HALİL POSBIYIK’IN KAVGASI EREĞLİ İÇİN!..

HALİL POSBIYIK’IN KAVGASI EREĞLİ İÇİN!..

Deniz Ticaret Odası (DTO) Batı Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adaylarını ağırladı.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adayları STK ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Posbıyık ve beraberindeki ekip bugün de Ereğli’nin ve Deniz Ticaretinin en önemli isimlerinden biri olan DTO Batı Karadeniz Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem’i ziyaret etti.

Kapıda İrfan Erdem tarafından çiçeklerle karşılanan Posbıyık konuşmasında “İrfan Bey bu memleketin ailesiyle birlikte onuru ve gururudur. Bunu kimse inkâr edemez. Rahmetli babasının Ereğli’ye çok büyük hizmetleri vardır, bizim duayenimizdir Belediye başkanı olarak. Ayrıca Erdemir’in buraya gelmesinde gerçekten büyük fedakârlıklar yapmıştır. İkili ilişkileri ile dostluklarıyla, atılganlığıyla Ereğli Demir Çelik buradaysa en büyük pay sahibi de Rahmetli Kamil Erdem’dir bizim başkanımız. İrfan Erdem’de sanayide ve gemi yapımında çok başarılıdır, ilk gemiyi kızaklara koyan bir insandır. Çimento fabrikası kuracağım der, kurar. Hep örnek olmuştur. Gerçekten çok başarılı bir insandır. Ereğli’nin de ticari, sınai işlerini en iyi bilenlerdendir. Hatta biz buraya gelmişken sizden bilgi alalım, bilgi edinelim. Son zamanlarda dolaşan laflar var. İstihdam ve yatırım konularında en ehli kişi olduğunuz için bizleri de bilgilendirirsiniz seviniriz” diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem’de, CHP Ereğli Belediye Başkanı Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adaylarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

‘HALİL POSBIYIK, EREĞLİ’Yİ MARKA YAPMIŞTIR’

Erdem, Halil Posbıyık’ın Ereğli’yi marka  şehir yapan tek isim olduğuna dikkat çekerek, “Bizim gibi Türkiye’de 9 bin kasaba var. Biz nüfusumuz itibariyle Zonguldak’a bağlıyız. Biz oranın bir kazasıyız. Türkiye’de kazaların içinde Belediye reisliği yaptığı müddet içinde o kazayı marka yapan isimdir Halil Posbıyık. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama inkar edemezsiniz. Halil Posbıyık, Ereğli’yi Türkiye’de marka yapmıştır. Yaptıklarıyla, sahiliyle, festivalleriyle, yatırımlarıyla…

YUNANİSTAN’DA BİLE POSBIYIK’I SORUYORLAR,,

Bir kazanın marka olması çok önemlidir. Ben her yere gidiyorum, tatile oraya buraya! Kdz.Ereğli deyince Halil Posbıyık ne yapıyor? Diyorlar.Bu çok önemlidir. Bu Sabancı gibi, Koç  gibi, Zorlu gibi, belli isimlerin marka olmalarından daha önemlidir. Ereğli diyorsun ‘Halil Posbıyık’ diyor, başka hiçbir şey demiyor. Bu sayın Başkanın Ereğli’ye kazandırdığı en önemli şeylerden biridir. Marka yapmıştır Ereğli’yi. Akçakoca’da kaza! kaç kişi anıyor? Karasu’da kaza, Kilimli’de kaza! Vilayet olmamasına rağmen Ereğli’yi vilayet seviyesine getirmiştir Halil Posbıyık. Ereğli halkı bunun bilincinde, Ereğli bunun farkında. Ereğli eskiden ne ile anılıyordu? Erdemir ile değil mi? Şimdi Halil Posbıyık ile anılıyor. Kazalar ve şehirler yetiştirdikleri insanlarla büyürler. Halil Posbıyık Ereğli’yle bütünleşmiş bir insandır. Onun bütün kavgası Ereğli için. Hep Ereğli için ama! Biz Yunanistan’da Ereğli’nin kardeş şehrine gittik orda da Halil Posbıyık’ı soruyorlar. Ereğli nere, Türkiye nere, Yunanistan nere? Bunlar çok önemli şeyler.

HALİL POSBIYIK’IN KAVGASI EREĞLİ İÇİN!..

Ama sadece o şehrin yetiştirdiği insanlar yapabiliyor bir tek bunları. Şimdi Menderes’i, Sayın Demirel’i, Özal’ı bu toplum nasıl anıyor? Yaptıklarıyla anıyor, kazandırdıklarıyla anıyor. Sayın Ecevit’i nasıl anıyor ‘Karaoğlan’ diye anıyor. Bunlar marka değeridir. Eğer yaşadığınız şehirdeki insanlar o şehri marka yapamıyorsa o insan başarılı sayılamaz. Ben bundan sonra Ereğli’ye de çok büyük hizmetlerin dokunacağına inanıyorum Sayın Başkanın, başarılı da olacağına inanıyorum.

HALİL POSBIYIK’A DESTEĞİM SONSUZ!..

Dünyada her şeyi satın alabilirsiniz, günah işlemekten korkmayın, sevaba giden tek yol günahtır. Günah işlemeyenler, tekabül edemezler. Bunun adı da tecrübedir. Başkanda bu birikim var, tecrübede var. Siz tecrübenin satıldığı yer gördünüz mü hiç? Ya da satın alabilir misiniz hiç? Bunu sadece yaşayabilerek öğrenebilirsiniz? Bu yaşta bu mücadeleyi Ereğli için verebiliyor Sayın Başkan. Geçmişte ufak tefek kırgınlıklarımız oldu Başkanla, hatamız olduysa kendisinden özürde dilerim. Ereğli’ye kazandırdıklarımda bana büyük faydaları olmuştur. Caddeye adımı vermiştir. Her şeyden önce siyasette dâhil vefalı olacağız. Vefalı olmazsak bunları başaramayız. Bu yaşta tecrübesiyle Ereğli’yi marka yaptıktan sonra tekrar Ereğli’nin mücadelesini veriyorsa buraya artı puan yazacaksınız. Ereğli’nin son 25 yıllık siyasi tarihine bakın. İz bırakan kim var, bir tek Halil Posbıyık! Onun için kendisine başarılar diliyorum. Desteğim sonsuzdur, bende Ereğli sevdalısıyım. Bende Ereğli’nin dışına hiç fabrika açmadım. Hiçbir şey almadım, Akçakoca’ya gitmedim, İstanbul’a gitmedim. Ne yaptıysam Ereğli için yaptım. 2 bin 950 kişi sokmuş babam Demir Çeliğe. Ben 850 kişi soktum. 475 kişi benden emekli olmuş benim tesislerimden. Diyaliz Merkezi kurmuşum Ereğli’ye, Hatice Erdem Deniz Ticaret Meslek Lisesi yapmışım, Boru Fabrikaları, Çimento fabrikaları kurmuşum, limanlar yapmışım. Ben Ereğli’ye borcumu ödedim. Benim alacağım var, borcum yok. Ama benden daha çok ödeyen biri var. O da Halil Posbıyık’tır. Biz yapmışız para kazanmışız, Başkan yapıp para kazanmadı ki! Daha harcadı” şeklinde konuştu.

Erdemir’in özelleştiği gün Ereğli’de sıkıntının başladığına dikkat çeken ve Ereğli’nin önünün istihdamla açılabileceğini ifade eden DTO Başkanı İşadamı İrfan Erdem, “Ereğli’de istihdamı artırıcı projeler belli. Burada Tersanelerimizin de hatası var, sektör değiştiremediler. 2008’de krizin geldiğini biz kendilerine belirttik. Dünyada bir kriz var, dünya ticaretinde bir daralma var. Bunun en büyük sebebi de Çin ve Hindistan. Gemiler artık para kazanmıyor, kazanması da mümkün değil. 2023 yılına kadar gemi inşa sanayi açılamaz. Ben bunu 2008’de söyledim, bana karamsar hava çiziyorsun dediler. Dediklerim aynen çıktı, 11 yıl geçmiş. Sektör değiştirecekler, ne yapabilirler? Vagon yapabilirler, yük ve yolcu vagonları. Mesela dünyada en büyük ihtiyaç  vagona. 8 bin adet Rusya’nın vagona ihtiyacı var tanesi 40 bin euro. Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’ın büyük  vagona ihtiyaçları var.Biz önümüzdeki ay Sivas’a gideceğiz vagon  fabrikası genel müdürlüğünden randevu aldık, inceleyeceğiz, burada nasıl yapılabilir, ne kadarı Ereğli’de yapılabilir. Gemi söküm var, damper sanayi var mesela Tersaneler yapabileceği. El arabası, varil var, bunlar yapılabilir. Almanya’da Demir Çelik Fabrikalarının yanında Tersane Bölgesi mutlaka var. Her Tersanenin yanında boru fabrikası var, her boru fabrikasının yanında da çimento fabrikası var.Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Arkadaşlar gidecekler, bakacaklar, inceleyecekler. Ereğli’de sanayici arkadaşlar ben ne yaptıysam onu yaptılar. Gemi söküm işi olabilir, damper olabilir, vagon işi olabilir. ” diyerek istihdamın önünü açabilecek bilgiler verdi.

Ziyaret karşılıklı samimi sohbetin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER