HALK EYLEMİNE GÖLGE DÜŞTÜ

HALK EYLEMİNE GÖLGE DÜŞTÜ

HALK EYLEMİNE GÖLGE DÜŞTÜ

Eski Erdemir Plajı’nın kent halkına bırakılması talebi ile arife günü plaj tesisleri önünde gerçekleştirilmek istenen halk eylemi, polis gözetiminde yapılabildi. Gerekli gördükleri tedbirleri alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başında, Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu da bizzat yer aldı.

Arife günü dolayısıyla Şehir Mezarlığında gerçekleştirilen etkinlik sonrasında plaj tesislerine giden Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin bazı meclis üyeleri, başkan danışmanları, bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve ilçe halkı polis kordonuyla karşılandı. Toplanan kalabalığa hitaben konuşmayı ise Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay yaptı. 
Günay konuşmasında şu görüşleri sundu:
"Ereğli'deki sivil toplum örgütleri, muhtarlar ile birlikte gelip eski Erdemir Plajı’nın Ereğli Belediyesine verilmesi için buradayız. Burada herkesin anısı var. Burası atıl duruma gelmiş durumda. Biz buranın kesinlikle Ereğli Belediyesine verilmesini istiyoruz. Burayı işletebilecek tek kurum Ereğli Belediyesi’dir. Buradan Ankara'daki baronlara sesleniyoruz. Buradan elinizi çekin. Burada kaymakam vali iyi niyetli. Burası Ereğli'nindir Ereğli halkının olacaktır. Bugün bizim karşımıza kolluk kuvvetlerini dikenler! Kendinize çeki düzen verin! Aklınızı başınıza alın! Farklı düşünceler içinde olmayın. Bu plajı Kdz. Ereğli Belediyesi’ne verin. Plaj, efsane başkanımız Halil Posbıyık'ın öncülüğünde halkın hizmetine açılacaktır."
Düzenlenen eylem için Elif Otel önünden otobüslerin, Piramit Cafe önünden de teknelerin saat 14.30'da hareket edeceği açıklanmıştı. Bilindiği gibi, Erdemir plaj tesislerindeki kiracılığına son vererek Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devretmişti. Bu gelişme üzerine Ereğli Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan Gülüç Belde Belediyesi bu alanın kendilerine tahsis edilmesini istemiş ve hatta kapıya kendi tabelasını da asmıştı. Ereğli Belediye'nin talebi de aynı şekilde işleme konulmuş iken, iki belediye arasındaki çekişme dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2019, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER