Hedef Ereğli ekonomisini büyütmek

Hedef Ereğli ekonomisini büyütmek

Hedef Ereğli ekonomisini büyütmek

Zonguldakın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sertan Yalçın ekibi ile birlikte yeni dönemde TSO Başkanlığına ‘‘Güçlü, öncü, güvenilir sloganıyla yeniden aday olduklarını açıkladı.
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın, çok sayıda iş adamı ile birlikte yeni dönemde oda yönetimine yeniden talip olduklarını söyledi.

Afrin operasyonuna tam destek
Konuşmasının başında TSKnın Afrine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı harekatına tam destek verdiklerini açıklayarak başlayan Yalçın, harekat sırasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diledi. Türk iş dünyası olarak ülkenin güvenliği için her türlü fedakarlığı dün olduğu gibi bu günde yapmaya hazır olduklarının altını çize Yalçın, Devletimizin, milletimizin ve ordumuzun arkasındayız, yanındayız dedi.

Yalçın Tetikerle 4 yıl çalıştığım için şanslıyım
Yaklaşık 2 ay önce hayatını kaybeden TSO Eski Başkanı Yaşar Tetikerin görevde bulunduğu süre içerisinde bölgemize önemli hizmetler kazandırdığını belirten Yalçın, kendisi ile 4 yıl görev yaptığı için şanslı olduğunu söyledi. Yalçın, Bu arada; bölgemize önemli hizmetleri bulunduğu her kesimce kabul edilen Değerli Onursal Başkanımız Merhum Yaşar Tetiker ağabeyimizi tekrar anmadan geçemeyeceğim. Kendisi ile 4 yıl her gün en az 2-3 saat çalışma fırsatı bulmuştuk kendimizi bu konu da çok şanslı hissediyoruz, huzurunuzda kendisini bir kez daha saygı ve rahmet ile anıyor, ailesine ve camiamıza baş sağlığı dileklerimi tekrarlıyorum. Aralık Ayı Meclis toplantımızda kendisine Onursal Başkan Ünvanı verildi. Ve Bizde Konferans Salonumuzu Yaşar Tetiker Konferans Salonu olarak değiştirme kararı aldık. Ayrıca oda hizmet binamız giriş katında yaşar başkanımız için özel bir köşe hazırladık. OSBdeki ana bulvarın ismi de Yaşar Tetiker Bulvarı olarak belirlenmişti. Yarın Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlunun katılımı ile gerçekleştirilecek ‘Ekonominin Yıldızları programından önce resmi açılışlarını yapacağız. Bizler; Aralık 2017de kaybettiğimiz onursal başkanımız Yaşar Tetikerin emanetini mevcut yönetim kurulumuz ile kaldığımız yerden devam ettireceğiz. Yarınki etkinliğimize önemli etkinliğimize tüm üyelerimizi ve siz basın mensubu arkadaşlarımız davetlisiniz diye konuştu.

Rakiplerine kolaylıklar diledi
Kdz. Ereğli TSOya aday olan diğer gruplardaki kişilere kolaylıklar dileyen Yalçın şunları döyledi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı tüm odaların organ seçimleri Nisan Ayına ertelendiği malumunuz Seçim takvimi süreci işlemekte ve demokrasin gereği olarak her üyemizin hakkı olan yönetime aday arkadaşlarımız, yaptıkları açıklamalarla ‘yarışta bizde varız demektedirler. Hepsini kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Hatta kara propaganda yapanları bile!.. Evet, Kolaylıklar diliyorum çünkü karayı griye, griyi beyaza çevirmek zordur, İşleri zordur.

4 yılda önemli mesafe kat edildi
4 yıllık görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yalçın, OSBde ciddi başarıya ulaşıldığını, üniversitede öğrenci sayısının artırıldığını, tersanelerle ilgili önemli aşamaya gelindiğini ve Erdemir ile ilişkilerinde geliştirildiğini kaydetti. Yalçın, Şimdi de; Kısaca 4 yıllık süreçte neler yaptık, kısaca özetlemek istiyorum: Öncelikle göreve gelir gelmez hedeflerimiz belirledik -ki bunları sık sık toplantılarda paylaştık. Bunları özetle; OSByi her açıdan geliştirmek, Üniversite öğrenci sayımızı arttırmak, tersaneler bölgesini canlandırmak ve Erdemirle şehir ve sanayici-tüccar ilişkilerini geliştirmek olarak sıralayabiliriz. Müteakip defalar bu hedeflerde gelinen noktaları basına ve kamuoyu ile paylaştık. Detaya girmeden tekrarlayacak olursak; OSBde nicesel ve nitesel olarak ciddi başarıya ulaşılmış, Üniversite öğrenci sayımız girişim ve desteklerimiz sonucu arttırılmış, tersaneler bölgesi ile ilgili bir çok proje üretilmiş ancak değişik nedenlerle uygulanamamış, Erdemirle bir araya gelinerek belli konularda iyileştirmeler yapılması sağlanmıştır. Bu arada odamız akreditasyon sürecinden başarı ile geçmiş, üyelerimizi destekleyici bir çok aktivite yerine getirilmiştir dedi.
Yaptıkları çalışmaların yeterli olmadığını, üstüne yeni hedefler koyarak yola devam etmek istediklerini vurgulayan Yalçın, bir sanayi kenti olan Kdz. Ereğlinin Batı Karadenizin her açıdan örnek şehri, Kdz. Ereğli TSOnun da Türkiyenin ilk ilçe Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu söyledi.

Hedef Ereğli ekonomisini büyütmek
Kdz. Ereğli TSO Yönetimi olarak ne, ‘eyvah, yandık-bittik paranoyası içinde, ne de ‘her şey tamam rehavetinde olmayacaklarını dile getiren Yalçın, yeri geldiğinde siyasetçilerle, bürokrasi ile yatırımcı ve girişimci ile kol kola el ele olacaklarını, yeri geldiğinde de karşılarında olacaklarını belirtti. Ortak çıkarlar doğrultusunda güçlünün değil, haklının/doğrunun/ihtiyacı olanın yanında olacaklarına vurgu yapan Yalçın Yanlışı eleştireceğiz/düzeltilmesini sağlayacağız. Yasaların ve sanayi ticaret kültürü ile yoğrulan teamüllerin gereği nerede bulunmamızı gerektiriyorsa orada olacağız. İlerleyen zamanlarda sık sık birlikte olacağız. Bizleri tanıyorsunuz, ekip arkadaşlarımızı tanıyorsunuz. Bu aşamada şimdilik şunu tekrarlamak istiyoruz: Biz hiçbir kişi/kurum/sektör ayrımı yapmadan çok değerli üyelerimizin ticari, kurumsal ve sosyal hayatlarını kolaylaştırmak, Ereğli ekonomisini büyütmek, buna katkıda bulunmak için görevimize devam etmek, hizmet etmek istiyoruz. Ekip olarak bu enerjiye sahip olduğumuza inanıyoruz dedi.

Güçlü, öncü, güvenilir ekip
Büyük Ereğlinin yeni enerji kaynağı olmak istediklerini belirten Yalçın bunu; yeri geldiğinde yasal güçleri, kimi zaman baskı gücü ama hep üyelerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yapacaklarını anlatan Yalçın Dördüncü sanayi devriminden söz edildiği ve insansız tankların hedeflendiği günümüzde; bu ustalık, kararlılık, irade ve inisiyatif bizde var. Güçlü, Öncü, Güvenilir ekibimizle ülkemize bölgemize, Ereğlimize hizmet etmek istiyoruz. Şimdi de; Yönetime aday ekibimiz tarafından Güçlü TSO, Güçlü Ereğli sloganı ile anketlerle ve beyin fırtınası toplantıları sonucu hazırlanan birkaç proje taslağımızı, tabii ki önceki hedef ve projelerimize ilave olarak, bunları ve yeni ekleyeceğimiz projeleri sektörel ayrıma ve kısa-orta-uzun vadelere ayırarak detaylandırıp tekrar karşınızda olacağız diye konuştu. Yalçın konuşmasının sonunda ekibinde yer alacak isimleri tek tek tanıtarak toplantılarına Gülüç, Ormanlı, Çaylıoğlu, Armutlucuma, Kaptaş, Çayırlı, diğer köy ve beldelerden gelen tüm üyeler teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER