İşçilerden Düdüklü Eylem

İşçilerden Düdüklü Eylem

İşçilerden Düdüklü Eylem

Zonguldakın Ereğli ilçesinde, bir fabrikada çalışan işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptının tutulmasının ardından düdüklü eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, burada işçilere hitaben yaptığı açıklamada, alın terinin karşılığını almak için ileri sürülen ücrete ve sosyal haklara ilişkin maddelerin işverenin uzlaşmaz tutumuyla sonuçlandırılamadığını öne sürdü.

Toplu sözleşme görüşmelerinin 12 Şubatta başladığını anımsatan Ercan, Emeğimizin karşılığını almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek, hak, adaletli bir ücret için bekliyoruz. Karlarına kar katanlardan, rekor üstüne rekor kıranlardan, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Biz aldığımız her kuruşu alnımızın teriyle kazanıyoruz. Biz istediğimiz her kuruşu fazlasıyla hak ediyoruz. Patronların kazandığı her kuruşta bizim emeğimiz, alın terimiz var. dedi.

Kavganın meraklısı olmadıklarını, iş yerlerinde barış, huzur, istikrardan yana olduklarını belirten Ercan, Mutsuzuz, huzursuzuz, gerginiz, krizdeyiz. Yaşanan adaletsizliğe itiraz ediyoruz. Bu adaletsiz düzene karşı direniyoruz. Biz bu kara talihi yenmek için mücadele ediyoruz. Dayatmalara Evet demeyeceğiz. Bu koşullar altında anlaşmamız mümkün değildir. Hakkımızı alana kadar da bu bayrağı indirmeyeceğiz. şeklinde konuştu.

Yaklaşık 250 işçi slogan attı, düdük çalarak tepkilerini gösterdi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2018, 16:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tatmetalerdemir
Tatmetalerdemir - 6 yıl Önce

Tatmetal&Erdemir işçisi el ele ereğli esnafı nerede bize uzatilan eli tatmetal isçisi unutmaz ereğli esnafi sizleride bekliyoruz destege

Muhittin
Muhittin - 6 yıl Önce

Tatmetal iscisi ayakta artik sakasi yok sömürülme zamani bitti tat metal hep bana hep bana o devir gecti

Eren
Eren - 6 yıl Önce

tatmetalin içini sistemini bilmeden yorum yazanlar gelin bereber calişalim örnekleri 6 kisiyle çalişan makine 2 kişiyle çalistiriliyor 1 kişinin yapcagi işi 3 kişi yapmiyor 3 kişinin yapcagi işi 1 kişi yapiyor davulun sesi uzaktan hoş geliyor deme gelin beraber çalişalim işçinin fedakarligi ödenmez üstüne daha psikolojik baski yaparlar hayın diye ama bitti artik kazanirsa 270 kisi kazancak tatmetalden cikacaksa 270 kişi çikacak

SIRADAKİ HABER