İŞKUR'dan engellilere istihdam desteği

İŞKUR’dan engellilere istihdam desteği

İŞKUR'dan engellilere istihdam desteği

İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğini ziyaret ederek İŞKUR tarafından finanse edilen mesleki eğitimler kursunu yerinde inceledi.
Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğini ziyaret ederek İŞKUR tarafından finanse edilen mesleki eğitimler kursundan faydalanan kursiyerlerle sohbet eden İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
500 KURS DÜZENLENDİ
“Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ile kurumumuz arasında yüzde 20 istihdamlı komisyon kaynaklı kurslarımızı sürekli düzenliyoruz. 2.000 yılından bu yana yaklaşık 5 yüz kurs düzenledik. Bu kurslardan mezun olan engelli arkadaşlarımızın 2 yüz tanesini istihdam ettik. Bu kurumumuz ve derneğimiz için önemli bir rakam. Bu dernekte verdiğimiz kurslar daha çok hobi niteliğindeki kurslardan farklı olarak mesleki eğitime yönelik kurslardır. Bilgisayar, ön muhasebe, tekstil ve kasiyerlik kursları gibi engellilerimizin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırıcı kurslar olması nedeniyle istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Kursun bitiminde Ereğli ilçemizde bulunan işverenlerimizle bizzat görüşerek İşbaşı Eğitim Programından faydalanmak suretiyle işe yerleştirilmelerini sağlıyoruz. Akabinde de sürekli istihdamlarını sağlamak için Fiziksel Engelliler Derneğimizin başkanı İsmail Şentürk ve kurumumuzda ki iş ve meslek danışmanları vasıtasıyla bu girişimlerimizi yapıyoruz. Girişimlerimizde de olumlu sonuçlar elde ediyoruz. İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü olarak bir yandan normal vatandaşlarımızın işe yerleştirilmesini sağlarken diğer taraftan da engellilerimizin evde oturmak yerine iş ortamına atılmalarını sağlamak adına meslek eğitim kurslarını ardından da iş başı eğitim programlarını devreye sokmak suretiyle engellilerimizin işe yerleştirilmelerini sağlıyoruz. Ereğli ilçemizde de Fiziksel Engelliler Derneğimiz sayesinde başarılı istihdamlar elde edebiliyoruz.”
EREĞLİ’DE 200’DEN FAZLA İSTİHDAM
Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk: Derneğimiz 1998 yılından beri Batı Karadeniz Bölgesinde yaşayan engellilere yardım etmeye çalışmaktadır. Derneğimizin içinde bulunan bilgisayar laboratuvarında İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile birlikte meslek edindirme kursları veriyoruz. Bu güne kadar meslek kazandırdığımız engellilerden 200’ün üzerinde ki engelli arkadaşımızın istihdam edilmesini sağladık. Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen Zonguldak İŞKUR İl Müdürümüz Gönül Demirsu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Bizler engelli olmanın kişisel bir facia anlamına geldiğini düşünmüyoruz. Toplumun bizlere acımasını değil imkan tanımasını istiyoruz. Toplumla birlikte ortak alanları beraber paylaşmak istiyoruz. Eğitim, istihdam ve sağlıktan onlarla beraber faydalanmak istiyoruz”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER