İşte Kdz. Ereğli'de Cuma Namazı kılınacak alanlar...

İşte Kdz. Ereğli'de Cuma Namazı kılınacak alanlar...

İşte Kdz. Ereğli'de Cuma Namazı kılınacak alanlar...

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı, Karadeniz Ereğli’de 5 Haziran Cuma günü Cuma Namazının kılınacağı yerleri hakkında açıklama yaptı.

Kaymakamlık açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı.

İç İşleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün  “Koronavirüs Tedbirleri  (Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi hk.)” konulu yazılarına istinaden, toplu olarak bulunulacak alanlarda uyulması gereken hijyen, sosyal mesafe vb. kurallar göz önünde bulundurularak belirlenen yerlerde Cuma namazı kılınacaktır.

Cuma namazı kılınacak 05 Haziran 2020 Cuma günü,

-Ortak kullanım alanlarını asgaride tutabilmek için abdesthane, şadırvan ve tuvaletler kapalı tutulacağından, cemaat abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde gidermek suretiyle cami ve mescitlere gelmelidirler.

-Cemaat yanında şahsi seccadelerini getireceklerdir. Koli, karton, çuval ve hasır vb. yaygılar kullanılmayacaktır.

-Cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunludur. Maskesi olmayan kişi/kişilerin cemaatle namaz kılmasına müsaade edilmeyecektir.

- Cuma namazı kılınacak yerlerin girişlerinde, herkesin ellerini mutlaka dezenfekte etmesi ve vücut ısısının (ateş) ölçülmesi sağlanacaktır.

-Cuma namazı kılınacak yerler azami kapasitesine ulaştığında, buralara cemaatin girmesine müsaade edilmeyecektir.

-Cuma namazı saatinde tüm camiler kapalı olacaktır.

-Evde izolasyonda olan kişiler, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında olan vatandaşlar ile hastalık belirtileri taGıyanlara evlerinde kalmaları esastır.

Bu şartlarda Cuma Namazı kılınacak yerler olarak;

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER