İYİ Parti'ye bomba düştü!

İYİ Parti'ye bomba düştü!

İYİ Parti'ye bomba düştü!

İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanı Asım Tazegül yaptığı açıklama ile bomba etkisi yaptı. İlçe Başkanlığı sürecinden seçim sürecine ayrıca parti kurulduğu günden bu yana yaşanan süreci anlatan Tazegül’ün açıklamaları ortalığı şimdiden karıştırdı.
Tazegül açıklamasında, “İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı olarak şahsımla, partimizle ve seçimlerle ilgili yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak ve değerlendirmenize sunmak istiyorum. 
Kamuoyunun da bildiği gibi MHP içerisinde meydana gelen olağanüstü kongre tartışmalarının ayrışmaya sebep olduğu dönemde, ben MHP il başkan yardımcılığı görevini üstlenmekteydim. Sayın Meral Akşener öncülüğünde başlatılan imza kampanyasına ilimizde ilk ve tek imzayı ben vermiştim ve böylece Meral Akşener ve arkadaşlarımızın yanında yerimi almış oldum.

Sonraki aşamalarda partileşme gündeme geldiğinde bana il başkanlığı görevi teklif edildi. Ben Ereğli’de ikamet ettiğim için kabul etmedim. Ereğli örgütlenmesi çalışmalarına katkı vermeye başladım. Ereğli’de çok heyecanlı ve coşkulu bir oluşumun olacağı açıkça görülüyordu. Bu sırada il başkanlığı ataması yapıldı, ilçe başkanlığı atamaları gündeme geldi. Hem genel merkezce hem de Ereğli oluşumunca bana ilçe başkanlığı önerildi ve ben de bu görevi kabul ettim. Benim ismim üzerinde mutabakat sağlandı. Gerek parti üyeliğine gerekse yönetim kurulu üyeliğine çok yoğun bir talep oldu, başvuruda bulunanların sosyal, kültürel, mesleki kariyerlerine bakıldığında toplumda karşılığı çok yüksek olan insanlar oldukları görüldü. Yönetimi oluşturmaya başladığımda çok değişik çevrelerden teklif  ve öneriler aldım. Gerekli inceleme, araştırma ve görüşmelerden sonra kurucular kurulu oluştu. Daha sonra ilçe kongremizi yapmaya karar verdik, kongre sırasında hiç beklenmedik tartışmalar ve tepkilerle karşılaşıldı. Tepki verenlerin kara propagandalarının arkasında bölgecilik, ırkçılık, şovenizm çıktı. Tepki gösterenlerin toplumsal özürlü, suça bulaşmış, başkaları tarafından kullanılmaya müsait insanlar olduğu anlaşılınca İyi Parti’nin sabote edilmek istendiği anlaşıldı.

Basına demeçler vererek “Belediye başkanı tartışmaları” başlatıldı. Başka bir partide belediye başkanlığı yapmış olanlardan isimler verilerek partiyi bu şahıslara göre dizayn etmeye çalıştılar. Bunu başaramayınca yönetim kurulundan istifalar yaptırılarak yönetimin düşürülmesine çalışıldı. Burada kısmen başarılı oldular. Yönetimde görev alanların doğum yerleri, mezhepleri, cinsiyetlerine varana kadar basın kanalı ile tartışmaya açıldı, teşkilatımız zaafa uğratıldı. Tüm bu organizasyonları açıktan ve gizli olarak yürütenlerin mafyavari bir örgütlenme içinde oldukları açığa çıkarıldı. Bu çalışmalar il yöneticileri tarafından bizzat desteklendi. 7 ilçe başkanı ile birlikte bizi görevden aldırmak için genel merkeze gidildi. Zonguldak ve Ereğli basınında ‘Ereğli ilçe başkanı görevden alınacak, onurluysa istifa etsin’ yazıları İyi Parti il başkanlığı yöneticileri tarafından bizzat kaleme aldırıldı. Genel merkezle yapmış olduğumuz görüşme ve savunmada şahsımın ve teşkilatımın herhangi bir eksiğinin olmadığı ve haklılığımızın onandığı görülmüştür. Görevimize devam etmeye çalıştığımız süreçte sürekli belli tarih aralıkları verilerek, görevden alındı/alınacak şeklinde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştılar, ancak durum ortadadır; An itibarı ile görevimin başındayım.
 Milletvekili adayımızın Zonguldak’ta yayın yapan bir basın kanalında “kehanetlerde” bulunarak, Ereğli ilçe başkanı Asım Tazegül’ün seçim çalışmalarına katılmadığı, Çınaraltı’nda okey oynadığı ve partiyi açmadığı sebep gösterilerek görevden alındığı yazısının yazıldığı, genel başkanın Ereğli’ye geleceği gün kendisine tebliğ edileceğini kamuoyuna duyurduğu görüldü. Yine bu kişi ve yanındakilerin birkaç gün sonra yerel bir radyodaki söyleşilerinde ilçe başkanının hasta yatağından kalkıp seçim çalışmalarına geldiği, çok çalıştığı, bir aile olduğumuz söylenmiştir. 

Bu bölücüler başarılı olamayınca genel başkanın Ereğli’ye geldiği gün karşılama sırasında 10-15 kişilik bir grupla birlikte şahsıma fiili saldırıda bulunmaya çalışıldı. Bu bölücüler, devamlı olarak kullandıkları partimiz ve yönetimimiz aleyhinde yalana, iftiraya ve hakaretlere varan yazılar yazan gazeteciliği kendinden menkul/ sözde “gazeteci”(!) bozuntusu kendisini deşifre etmiş bulunmaktadır. “Alacağımı alamadım, beni kullandınız, sattınız, arkamdan hançerlediniz, bombanın pimini çekip kucağıma bıraktınız” diyerek bu sabotajcı çetenin bir maşası olduğunu kendi ifadeleriyle ve kendi yayınladığı videoyla itiraf etmiştir. Şenol  AZMAN’ın yapmış olduğu radyo söyleşine katılanlar Batu Müftüoğlu, Sertan Kuzu, bu konuşmaları Ereğli kamuoyuna kendi sitesinden yorumlayan ve duyuran bu bölücülerin ortağı ve basın danışmanı olduğunu söyleyen Altan Akçakese, Sertan Kuzu konuşuyor. 
Soru: İlçe başkanınız çalışmalara katılmıyor?
Sertan Kuzu’dan Cevap: Sevgili ilçe başkanımızla aramız çok iyidir sadece rahatsızlığı nedeniyle çalışmalarımıza katılamıyor, biz her zaman bütünlük içindeyiz. “Altan Akçakese’nin yorumları çok abartılıydı. Çok seviyesiz üslupla konuşuyor.” Sayın ilçe başkanımızla ilgili bu söylemleri yakışıksız buluyor, doğru bulmuyorum. Altan’la yüzyüze gelmedik, gelseydik bu konuları konuşur ve uyarırdım.

Altan Akçakese yanıtlıyor: Ben yüzyüze gelinmeyecek birisi miyim? Bu işleri birlikte konuştuk, yola birlikte çıktık. Ben Batu Müftüoğlu’nun basın danışmanıyım……. Şimdi bombanın pimini çekmiş kucağıma bırakmış durumdasınız. 

Bu organize bölücüler kasaba politikacılarının sevk ve idare ettiği gün gibi aşikardır. ‘’Gazeteci(!) bozuntusu ‘’ben başka bir partinin mensubuyum, o partinin sunuculuğunu yapıyorum. Eski belediye başkanının da basın danışmanıyım diyor. Diğerlerinin de geçmişlerine bakıldığında ‘ırkçılık, bölgecilik ve şovenizm şebekesinin askerleri’ oldukları açıkça görülmektedir. “Günah çıkartarak hiçbir şey olmamış gibi birbirlerini deşifre ederek suçlamaları birbirlerinin üzerlerine atarak kendilerini toplum vicdanında aklamaya çalışmaları yetmeyecektir. Bu bölücüler İYİ PARTİ’Yİ  SABOTE ÇETESİ olarak kayda geçmiştir. Alaplı’da ramazanda iftar yemeği veriyorlar, parasını ödemeyerek teşkilatımıza yük ve ayıp bırakıyorlar. Borç duruyor. Ben Alaplı’nın torunu, Ereğli’nin evladıyım diyerek kirlilik yaratıyor, aldığı oy Ereğli-Alaplı’nın onu kabul etmediğini gösteriyor.
Bu kişilerin özetle iki yüzlü, riyakar oldukları ve İYİ Parti’yi provokede etmek için başkaları tarafından kullanıldıkları görülmüş, maskeleri kendi kendilerince düşürülmüştür. “Buna toplumumuzda TİMSAH GÖZYAŞLARI denilmektedir” İyi Parti Ereğli’de varlığını sürdürecektir. Sürdürebilmesi için yeni bir yapılanmanın da gerekli olduğuna inanmaktayım. Parti içerisine sızmış olan provakatörlerin, ırkçıların, şovenistlerin, başka güçlerin kiraladığı adamların acilen temizliklerinin yapılması gerekiyor. Parti başarısının engellenmesine sebep olan “kasaba politikacılarının” kimler oldukları bilinmektedir. Haksız yere, çıkar karşılığında, basın yoluyla üye ve yöneticilerimize saldıran akrep, en sonunda kendisini ve ortaklarını sokmuştur.
Seçimlerle ilgili yaşananlara ve sebep /sonuç ilişkisine gelince ; Milletvekili sıralamasında yer alanlar ve bu listeyi yapanlar İyi Parti’yi Zonguldak’ta “SABOTE EDENLER” olarak hafızalarımıza geçmiştir. Milletvekili birinci sıra adayı ile ilgili olarak günlerce Zonguldak ve ilçelerinde, basın yayın organlarında “ECEVİT’İ SIRTINDAN HANÇERLEYEN ADAM” diye propaganda yaptılar. İkinci sıra adayının ablası basın yoluyla İyi Parti aleyhinde “AMERİKAN SOSLU” ifadelerini kullanarak İyi Parti kurucularına ve yöneticilerine hakaret etmiştir. Kendisine gerekli cevap basın yoluyla verilmiştir. Adaylarımızın bölgede tanınmamalarıyla beraber toplum nezlinde karşılığı olmadığı genel merkezimize onlarca mail, faks, mesaj ve telefon konuşmalarıyla izah edilmeye çalışılmışsa da gerekli karşılığı göremedik. İyi Parti listesinin toplumda karşılığı olmayan isimlerden oluşması sonucunda da maalesef-listeler açıklanmadan önce bir vekilimiz kesin, iki vekil çıkarma ihtimalimiz varken-bu listeyle sıfır çektik… Sözümüzü ve öngörülerimizi dikkate almadılar. Adaylarımızla yaptığımız toplantıda teşkilatı kapatıp seçim ofisinde çalışmamız yönünde telkinde bulundular. Teşkilatın SKM’nin altında çalışacağını, bizlerin onlara bağlı hareket edeceğini istemelerinden dolayı teşkilatın üstünde hiçbir gücün kabul edilemeyeceğinden yönetici arkadaşlarımızın bazıları ve şahsım seçim çalışmalarını onlarla beraber hareket etmeyerek, kendi bilgi ve doğrultumuzda elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. İyi Partililer “Hayatın hiçbir alanında başarısı olmayan insanlar milletvekili adayı olabildiyse, bunda bir iş var” dedi ve bunların başka birlerinin bindirilmiş kıtaları oldukları düşünüldü. 
Özet olarak milletvekili adaylarının Zonguldak’ta ve toplumda karşılığı olmayanlardan olduğu görüldüğünden, sonucun böyle olmasına elbette üzüldük ancak şaşırmadık. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımız Koray Aydın’ın danışmanının bize bildirdiği listenin, açıklanan listeyle hiçbir benzer tarafı bulunmamaktaydı. Sadece Mustafa Adil Özkan ismi ortaktı. Sayın Özkan’nında sıralaması yanlıştı. Sonuçlar ortadadır. 
Şahsım ve partimle ilgili, teşkilat kuruluşu ile seçim ortamında yaşanan gerçeklerin çarpıtılmadan kaynağından doğru bilinmesi amacı ile kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER