İZİNSİZ ÇALIŞMA ALANI BELEDİYE TARAFINDAN MÜHÜRLENDİ

İZİNSİZ ÇALIŞMA ALANI BELEDİYE TARAFINDAN MÜHÜRLENDİ

Kdz. Ereğli'de geçtiğimiz yıl Madenci Gemi Sanayi Tersanesinde izinsiz kaçak faaliyet gösteren firma Tersane alanında Curuf dağları oluşturup Tersaneyi kullanılamaz hale getirmişti. Firmanın Kıyıcak mahallesinde izinsiz yaptığı çalışma alanı ise belediye tarafından mühürlendi.

İddialara göre ROJ METAL Firması kendilerine ait olan 134 ada 6 parsel, 134 ada 8 parsel, 134 ada 15 parsellerin dışında kalan köylülere ait arazileri yüksek boyutta demir direkler dikerek işgal çabasında olduğu öğrenilirken hiç bir kurumdan yasal izinlerini almadan Kıyıcak ’ta da çevre felaketi yaratmak üzere.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın konuya ilişkin yapmış olduğu açıklama da ‘’İl Çevre müdürlüğü ve Ereğli Belediyesine 10 gün önce şikâyetçi oldum. Bizler bu izinsiz yapılan işlemlere kayıtsız kalamayız yetkilileri göreve davet ediyoruz.  Öte yandan Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’ın izinli olduğu dönemde yangından mal kaçırırcasına kaçak faaliyet gösteren firma, kendi sınırları dışındaki arazileri de işgal etmektedir. Bizler biliyoruz ki bu işler için izin alınması en az altı aylık süreç gerekiyor. Mağdur olan vatandaşları istenmeyen olumsuz davranışlarda bulunmamaları konusunda zor tutuyorum’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2020, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER