KAHRAMANLAR DUYGUSAL ANLAR YAŞATTILAR!..

KAHRAMANLAR DUYGUSAL ANLAR YAŞATTILAR!..

KAHRAMANLAR DUYGUSAL ANLAR YAŞATTILAR!..

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü tarafından ‘Fotoğraftaki Kahramanlar’ adlı söyleşi düzenlendi. Söyleşide Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gaziler anılarını anlatarak duygusal anlar yaşattılar.

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ‘Fotoğraftaki Kahramanlar’ adlı söyleşiye Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Hava İndirme Tugayı, 2.Paraşüt Taburu, Karargah Bölüğü’nden Kıbrıs Gazileri Emekli Albay Feridun Çelenk, Çavuş Burhan Ateş, Çavuş Fehmi Karaarslan, Onbaşı Mehmet Emin Mercan, Onbaşı İsak Akbaba, Onbaşı Haşim Okay, Onbaşı Muammer Özdemir, Onbaşı Cevdet Koçak konuşmacı olarak katıldılar.

45 yıl sonra farklı şehirlerden gelerek Ereğli’de Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde buluşan Gaziler, harekât sırasında yaşadıkları anılarını anlattılar.

Ereğli Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun da katıldığı söyleşinin açılış konuşmasını yapan Ereğli Rotary Kulüp Başkanı Aykut Ateş, katkılarından dolayı Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti.

Ereğli Rotary Kulübü Başkanı Aykut Ateş, babasının da Kıbrıs Gazisi olduğunu belirterek, ‘Fotoğraftaki Kahramanlar’ projesinin albümde gördüğü eski bir fotoğrafla başladığını kaydetti.

Ateş, “Bu fotoğraf bu akşam hepimizi bir araya getirdi. Elbette bu fotoğrafın beni bu kadar etkilemesinin sebebi, benim de bir gazi evladı olmam. 1974 yılında savaştan dönen bu askerlerin yeniden bir araya gelip gelemeyeceğini hayal ettim. Artık fotoğraftaki kahramanları misafir etmemiz kaçınılmaz olmuştu. Biz bu gazilere ulaştık ve onlar bu akşam aramızda. Bizler tarihimizi iyi anlayıp gelecek nesillere aktarmak için emek sarf etmek zorundayız.”dedi.

Ateş’in konuşmasının ardından konuşmacılar, savaş sırasında yaşadıkları anılarını paylaştılar.

Söyleşinin sonunda Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Rotary Külüp Başkanı Aykut Ateş ve yönetim kurulu üyeleri konuşmacılara plaket takdim etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER