KAMU İHALELERİ BU KADAR MI SAHİPSİZ?

KAMU İHALELERİ BU KADAR MI SAHİPSİZ?

KAMU İHALELERİ BU KADAR MI SAHİPSİZ?

Gündem Gazetesi, Zonguldak bölgesindeki kamu ihalelerinde mide bulandırıcı gelişmeleri okuyucuları ile paylaşmaya devam ediyor!
Zonguldak’ta aynı adreste faaliyet gösteren ve aynı bankadan aynı tarihlerde aldıkları teminat mektubu ile dudak uçuklatacak kadar büyük ihaleleri alan firmaları ve aldıkları ihaleleri deşifre etmeye devam edeceğiz.
VARAN 3
Zonguldak bölgesinde Sabri Tığ’ın şirketi Me-Sa İnşaat ile kapı numaralarına kadar aynı adreste faaliyet gösteren Recep Beytekin ve Aydınhan firmalarının girdiği ihaleler oldukça dikkat çekici boyutta!
Daha önce iki ihalede açıkladığımız gibi, yaklaşık 16.5 milyon liralık bir başka ihalenin sonuçları da mide bulandırıcı boyutta!
Nasıl mı?
Zonguldak Özel İdare tarafından açılan bir ihaleye sadece 3 teklif geliyor.
Bunlardan biri, Sabri Tığ’ın sahibi olduğu Me-Sa ile aynı adreste faaliyet gösteren Recep Beytekin firması ve Me-Sa ortaklığı.
İhaleye giren bir firmanın teklifi ise çeşitli gerekçeler ile kabul edilmiyor!
Yani ihalede iki teklif geçerli sayılıyor!
Ve sonuç; İhaleyi sadece yüzde 6.28 tenzilat ile 15 milyon 300 bin liraya Sabri Tığ’ın Me-Sa firması ile onunla aynı adreste bulunan Recep Beytekin firması ortaklığı alıyor!
Şimdi soruyoruz; Bu ihalede ikinci teklif, ihaleyi alan ortak girişim firmaları ile aynı adreste faaliyet gösteren Aydınhan firması mı?
Türkiye’nin her bölgesinde yapılan inşaat ihalelerinde genelde yüzde 50’yi bulan kırım ve tenzilatlar yapılırken, Sabri Tığ’ın firması Me-Sa İnşaat ve aynı adresteki diğer paravan şirketlerin aldığı ihalelerdeki kırım ve tenzilatlar neden oldukça komik ve düşük rakamlar?
Tekrar soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz; Sabri Tığ ve paravan şirketlerinin arkasında hangi siyasetçi ve siyasetçiler var?
Sabri Tığ’ın seçimlerde maddi destek vererek sponsor olduğu söylenen Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın bu ihalelerde rolü var mı?
Zonguldak’ta yalan, iftira ve Şantaja yönelik yayınları ile bilinen ve Sabri Tığ’ın kardeşi Ali Rıza Tığ’ın gazetesi Pusula’nın bu ihalelerde rolü var mı?
Pusula Gazetesi ve sahibi Ali Rıza Tığ gerek İl Başkanlığı döneminde gerekse seçimlerde Hamdi Uçar’a ne karşılığında destek verdi?
Sebebi bu ihaleler olabilir mi?
Gündem Gazetesi Zonguldak bölgesindeki yıllardır yapılan milyonlarca liralık ihaleleri okurları ile paylaşmaya devam edecek.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER