KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde ‘bilgi eksikliğinden’ dolayı maksatsız olarak derneğimizi hedef alan bir meslektaşımızı bilgilendirmek amaçlı açıklama yapmak zorunlu hale gelmiştir.
Ereğli’de yayın hayatını sürdüren ve mesleğin mizanpaj dalında büyük emekleri olan değerli meslektaşımız köşe yazısında ‘Bilgi Eksikliğinden’ dolayı, kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir.
Meslektaşımız köşe yazısında Antalya’da vefat eden mesleki büyüğümüz Ali Suat Eser’in vefatıyla ilgili törene hiçbir gazetecinin davet edilmediğini, Eser’in dernek üyeliğinden çıkarıldığını ve dernek kurucusu olduğunu belirttiği Eser’e saygısızlık yapıldığını iddia etmiştir.
Sorup öğrenmek yerine derneğimiz karama yoluna gitmiştir.
Öncelikle değerli büyüğümüz Ali Suat Eser için dernek binası önünde yapılan tören öncesi derneğimizde bulunan toplu mesaj sistemiyle saat 12.39’da tüm meslektaşlarımıza toplu mesaj çekilmiş ve törenden haberleri olmaları sağlanmıştır.
2. si Ali Suat Eser, ilk kurulduğu günden bugüne halen derneğimizin üyesidir. Kesinlikle hiçbir zaman üyelikten düşmemiş ve düşürülmemiştir. Üye kaydında ismi halen mevcuttur.
Yine köşe yazısında belirtildiği gibi, derneğimiz son kongre sonrası alınan bir karar ile gazetecilik mesleğini bırakmış ve başka meslekler icra eden arkadaşlarımız ile yollarını ayırmıştır. Kamuoyuna yansıtma gereği duymadığımız 12 arkadaşımız gazetecilik mesleğini icra etmedikleri için üyelikten düşürülmüştür.
Ayrıca Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneğinin kurucu başkanı Ali Suat Eser değil, Yücel Eser’dir ve yönetiminde Mehmet Öztürk, Nazan Toprak, Şükrü Görgülü, Eyüp Bektaş gibi isimler bulunmaktadır.
Meslektaşımızı bilgilendirdiğimizi umut ediyor, Kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.
Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı
İ. Necati GÜNAY

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER