Kan Bağış Kampanyası Düzenlendi

Kan Bağış Kampanyası Düzenlendi

Kan Bağış Kampanyası Düzenlendi

Zonguldakın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesinde kan stoklarında yaşanan azalma nedeniyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde kan stoklarında azalma yaşanması ve kan sıkıntısı çekilmemesi için kan bağışı kampanyası düzenlendi. Bu gün sabah Zonguldak Kızılay Kan Merkezi ekipleri tarafından saat 10.00da başlatılan ve saat 17.00de sona eren kampanyada 62 kişi kan bağışında 1 kişi ilik bağışında bulundu.
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Abalık, kış aylarında havaların soğuması ile bağışçı sayısının azalması ile birlikte kan stoklarında da azalma olduğunu belirterek, özellikle bu aylarda vatandaşlardan kan bağışlarına daha fazla duyarlılık göstermelerini beklediklerini söyledi. Abalık, yaptığı açıklamada Dönemsel olarak yazın sıcak havalarda, kışın ise böyle soğuk havalarda insanlar kan vermekten çekiniyorlar. Bu dönemlerde kan stoklarımızda azalmalar oluyor. Tabi hastanelerde ameliyat olanların, acil durumu olanların kana ihtiyaçları devam ediyor. Böyle dönemlerde hastanelerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Biz tüm koşullara rağmen ekiplerimizi düzenleyip kan bağışlarını almaya çalışıyoruz. Bu günde Ereğli Devlet Hastanesindeyiz. Düzenli olarak burada kan bağışı kampanyaları düzenleniyor. Bu günde soğuk havaya rağmen hem personel hem de vatandaşlar kan bağışına iştirak ediyorlar. Şu ana kadar güzel sayılara ulaştık. Böyle zamanlarda tüm vatandaşların bu durumu göz ardı etmeden kan bağışı merkezlerimize bekliyoruz. Hem Zonguldak merkezde hem de ilçelerde bu tür mobil merkezlerimizle kan bağışlarını almaya çalışıyoruz dedi.
Dr. Abalık özellikle kış aylarında kan bağışında bulunmanın stoklarda yaşanan azalma nedeniyle daha fazla önem arz ettiğini söyledi.

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER