KAPALI YÜZME HAVUZUNUN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

KAPALI YÜZME HAVUZUNUN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Karadeniz Ereğli’de Kırmacı Mahallesi’nde yapılacak olan kapalı yüzme havuzu projesinde zemin etüdü çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ihale tarihi belli oldu. Eğitim Vadisi olarak bilinen alana yapılacak olan Yarı Olimpik Havuz, ilçede önemli bir eksikliğin giderilmesini sağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2020 yatırım programın kapsamında Ereğli’ye yapılacak olimpik yüzme havuzu için zemin etüdü çalışmalarının tamamlanması ve etüt raporlarının bakanlık tarafından onaylanmasının ardından ihale tarihi de belli oldu.

Kırmacı’da, eğitim vadisi bölgesine yapılacak olan yarı olimpik Yüzme havuzunun ihalesi, 16 Kasım 2020 Pazartesi günü saat:10:30 da Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yapılacak.

25 METRE UZUNLUĞUNDA...

İhaleye çıkacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2020 yatırım programında Zonguldak İli için ayrılan ödenekle, 4 Milyon 300 Bin lira yatırım bedeliyle Kırmacı Mahallesi’nde yapılacak.

Yüzme Havuzu, 25 metre uzunluğunda, 8 kulvarlı olarak yapılacak. Havuzun yapılacağı bölge ‘Eğitim Vadisi’ olarak da adlandırılıyor. Bu bölgede yaklaşık 3 bin öğrenci eğitim görüyor.  Üniversite kampüsünün de hizmete girmesiyle, bu havuzdan yararlanacak gençlerin sayısı önemli ölçüde artacak. 

Kapalı olarak inşa edilecek olan ve yaz-kış hizmet verecek yüzme havuzu, öğrencilerin yanında vatandaşlar da ücretsiz olarak yararlanabilecek.

SÜREÇ BÖYLE İŞLEDİ...

Bilindiği gibi, 4 Mart 2020 tarihinde Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığındaki Ereğli heyeti,  ilçeye yapılması istenen yüzme havuzu ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’ı ziyaret etmişti.

Ziyarette Karadeniz Ereğli’ye yapılması istenen yüzme havuzu talebini Baydaş’a ileten heyet, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun Zonguldak programı çerçevesinde, valilik makamında havuz için protokol imzalanacağını açıklamıştı.

13 Ağustos 2020 tarihinde ise olimpik yüzme havuzu için zemin etüdü çalışmaları başlamış, çalışmalar sonucunda hazırlanan rapor doğrultusunda ihaleye çıkacağı açıklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER