KAPANIŞ YAPILDI!

Kapanış yapıldı!

KAPANIŞ YAPILDI!

Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nce, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı çerçevesinde  desteklenen “Tas Gölü’nden Gökyüzüne Açılan Pencere” projesinin kapanış programı gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Gürol Keserci ve Adnan Akyüz’ün yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destek programı 2018/2 çağrı döneminde 948 başvuru arasından desteklenmeye değer görülen 85 proje arasına girmeyi başararak Kdz. Ereğli için önemli bir ilki gerçekleştirerek desteklenmeye değer görülen “Tas Gölünden Gökyüzüne Açılan Pencere” isimli projenin tamamlanmasının ardından Kdz. Ereğli BİLSEM’de kapanış töreni gerçekleştirildi.

4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlanıyor. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.

Temel amacı hedef kitlesini fen okur yazarı yapmak, hedef kitleyi bilimle buluşturmak, onların bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirmesini sağlamak, hedef kitleye ekoloji vizyonu kazandırmak olan projede saha gezileri, gözlem faaliyetleri ve atölye çalışmaları ile hedef kitlenin doğaya ve gökyüzüne olan ilgilerinin arttırılması, astronomi ile ilgili bilimsel kavramlarla tanışmaları, doğanın eşsiz güzelliğinin sadece yer yüzünden ibaret olmadığını bunun yanında gökyüzünün de eşsiz ve keşfedilmeye açık muhteşem yönleri olduğunu göstermek amaçlandı.

Tas Gölü işletmesinde gerçekleştirilen projede Zonguldak ilçelerinden gelen toplam 24 öğrenci ile Ekvatoryal Güneş Saati yapımı atölyesi, Usturlap yapımı atölyesi, Gök Atlası yapımı atölyesi, Cep Güneş Sistemi atölyesi, poster etkinlikleri ile çıplak gözle gökyüzü gözlemi ve teleskopla gökyüzü gözlemi etkinlikleri gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Dr. İbrahim Özavcı ile Onur Yörükoğlu’nun yaptıkları temel astronomi eğitimi ve bilim sohbetleri yanında öğrencilerin teleskopla Ay, Jüpiter, Satürn gezegenleri ile Arcturus, Vega yıldızları, Alcor ve Mizar takımyıldızları vb. gözlemi yapmaları sağlandı.

“ÇOK YARARLI OLDU”

10-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen proje etkinliklerinin ardından bugün Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi konferans salonunda MEB Talim Terbiye Kurulu Üyesi Sayın Hüseyin Korkut, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Cengiz Güneş ve Başkan Yardımcıları, Kandilli Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Erdem,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, ve Şube Müdürleri, çok sayıda okul müdürü, öğrenciler ve velilerinin katılımıyla kapanış töreni gerçekleştirildi. Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Okul Müdürü  Serkan Çakır, BİLSEM Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada,  öğrencilerin projeye hevesle sahip çıktığını ve yararlandığını ifade ederek, “İbrahim ve Onur hocam öyle bir performans gösterdiler ki hepimiz hayran olduk. Teleskop kullanmayı öğrendik. İnşallah tüm okullarımıza faydamız olacak.  Nereye gittiysek herkes çocuklarımız için her şeyi yaptı, bu yüzden en başta hocalarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kandilli belediyesi ne istediysek bizi geri çevirmedi, kendilerine de teşekkür ediyorum. Projenin en önemli bir parçası çocuklarımız, inşallah onlara da faydalı olduk. Bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra projeye katılan 5’i Ereğli’den olmak üzere toplam 24 öğrenciye ve projede görev alan öğretmenlere katılım belgesi ve plaketleri takdim edildi.


Gündem

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER