KAPANMA KIRMIZI BAŞLADI, BAKALIM AÇILMA NASIL OLACAK?

KAPANMA KIRMIZI BAŞLADI, BAKALIM AÇILMA NASIL OLACAK?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 17 günlük tam kapanmaya KIRMIZI olarak girildi. Vaka sayılarının artışından Türkiye’ de birinci sırada olan Zonguldak ve ilçeleri, kapanmanın ardından nasıl bir renk alacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar ise kurallara uyulması durumunda vaka sayılarının azalacağını düşündüklerini ifade etti.

Zonguldak genelinde artış gösteren KORONAVİRÜS salgınında birinci sırada yer alan Ereğli’ de tam kapanmaya KIRMIZI Olarak girildi. Kapanmadan hemen önce kameralara yansıyan görüntülerde vatandaşların banka ve alışveriş merkezilerinin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Banka önünde sosyal mesafe kurallarına da uyulmadığı görüntülere yansıdı.

Vatandaşlarla yapılan görüşmede ise tam kapanmanın etkili olacağını düşündüklerini ancak kapanmanın sona ermesi ile birlikte herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altı çizildi.

Diğer yandan kapanmadan bir gün önce yaptığı yüzde ellilik indirim ile izdihama neden olan  bir Mağazaya sosyal medyadan tepki yağıyor. Yapılan indirim sonrasında alış veriş yapmak için kapıda oluşan kuyruğu gören okurlar “Hakkımızı helal etmiyoruz. Kimlerin veballerini alacaksınız bakalım. Gereksiz yere yapılan indirim sonrasında Koronaya davet çıkartmışsınız” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2021, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kartal
Kartal - 3 yıl Önce

Kusura bakmayın ama bugün marketler yine aynı dolu mesafe yok dışarıda denetleme yok mahalle aralarında oturan çok takip eden yok

SIRADAKİ HABER