“KARADENİZ COŞKUSU YAŞANACAK”

“KARADENİZ COŞKUSU YAŞANACAK”

“KARADENİZ COŞKUSU YAŞANACAK”

Pazar günü yapılacak olan 13’üncü Karadeniz Ereğli Belediyesi Hamsi Festivali için tüm hazırlıklar yapıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, görüntülü ve hareketli bir davetiye yayınlayarak tüm vatandaşları hafta sonu Ereğli’ye davet etti.

En uzun mangal rekoruyla 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Hamsi Festivali için geri sayım başladı.

5 yıl aradan sonra yeniden Kdz. Ereğlililerle buluşacak olan 13’üncü Hamsi Festivali öncesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir davetiye yayınlayarak vatandaşları festivale davet etti.

Videoda hamsinin hikayesini esprilerle anlatan Başkan Posbıyık “Hamsi ilk defa İstanbul Boğazı’ndan Ereğli’ye gelir. Ereğlililere ‘Merhaba’ der, bir ay kalır. Ereğlililer hamsinin tava, ızgara ve çorbasını yapar. Bir ay sonra Ereğlilere ‘Allah’a ısmarladık’ der yola çıkar. Trabzon ve Rizeli kardeşlerim kızmasınlar ama yolda Sinop, Ordu, Trabzon, Rize derken yorulur, yağlanır lezzeti kalmaz. Ha bu Trabzonlular, Rizeliler de hamsi yediklerini zannederler. Onun için başta Trabzonlu, Rizeli kardeşlerimiz olmak üzere bütün halkı Ereğli’ye davet ediyorum. Hamsiyi gelin en lezzetli döneminde Ereğli’de yiyin“ dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılacak Hamsi Festivali'nin bu yılki onur konuğu öğretmenler olacak. Hamsi Festivali'ne  katılanlar, Karadeniz'in kıpır kıpır ezgileri eşliğinde, mangal başında birlikte olmanın keyfini yaşayacak. Akşam da Anıt önünde kurulacak ana sahnede Koliva Grubu ve Resul Dindar konseri var.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER