Karaoğlu ile Özbek yarıştı

Karaoğlu ile Özbek yarıştı

Karaoğlu ile Özbek yarıştı

Zonguldakın Ereğli ilçesinde Kent Konseyi seçimleri başladı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen seçime, Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları, Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren derneklerin yöneticileri de katılarak, destek verdi.

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Mevcut Başkanı Yusuf Karaoğlu olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmada, “Kent Konseyi’nin; Kent vizyonunun geliştirilmesi, hemşerilik bilincinin oluşturulması,  kentin hak ve hukukunun korunması,   çevreye duyarlılık,  sosyal  yardımlaşma dayanışma yönetici meskenli STK’yı önceleyen bir konsey olduğunu vurguladı. 

KARAOĞLU: “KENT KONSEYİ;  YÖNETİCİ KATILIMCI DEMOKRASİYİ ESAS ALAN BİR OLUŞUMDUR…”

Karaoğlu konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi “2008 yılında kurulan Kent Konseyi’nin günümüzde Kent Konseyinin daha oluşumcu, girişimci  bir  kimliğe sahip  olmasını ıstardık. Genel Kurula  hazırlanırken,  kamu yararına dernekler vakıflar vs den oluşumu gerekiyordu. Karadeniz Ereğli’de sasını duyurmuş dernekleri temsil etmeye çalıştık. O derneklerin bir çoğu bize yazı gelmedi, ulaşmadı diyerek bugün kongremizde yoklar.  Yönetici katılımcı demokrasiyi esas alan bir oluşumdur Kent Konseyi. 16 Nisan 2017’de göreve geldik. Bugün olağanüstü kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongrede aday olan Serdar Özbek arkadaşımıza da başarılar diliyorum”

Kent Konseyi Seçimleri öncelikle Kadın Meclisi ve Yönetim Kurulu Seçimi, ardından Kent Konseyi ve Yönetim Kurulu belirlenecek.

ÖZBEK : “KAZANAN EREĞLİ OLACAK…”

Olağanüstü Kent Konseyi Başkanlığına adaylı olan Serdar Özbek ise, Karadeniz Ereğli’nin  kavgayla beslenen bir yapısı olduğunu belirterek, geçen kongrede yaşanan olumsuzluk ve kavganın .   koskoca bır ayıp olduğunu vurguladı. Özbek konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “  Biz bu kongrede bu ayıpları, kavgaları  yaşamadan bır kongre gerçekleştireceğiz. Bu derneklerin Karadeniz  Ereğli’nin,  belediyenin,  ayıbıdır. Bunlar bir daha yaşanmasın.Olağan Kent Konseyi Genel Kuruluna  5 ay var Kent Konseyi seçimlerine. 5 ay Kent Konseyi Başkanlığını yap dediler.  Kent Konseyi Başkanlığına adaylığımızı açıkladık. Bız Karadeniz Ereğli’de Fenerbahçe Taraftarları Derneği olarak yılda 12-13  etkinlik yaparak asımızı duyurmaya çalışıyoruz. Ben sizlersin kardeşiyim sizlerin vasıtasıyla aday oldum. Buranın yerel yöneticileri de bu konseye sahip çıksın. Biz millet olarak oyumuza sahip çıkmayız. Karadeniz Ereğli’yi kucaklayacak yönetim buradan çıkmamada ben bugün hepinizin oyuna talibim, kazanan Ereğli olacak. 

BAŞKAN BELLİ OLDU…

Kent Konseyi’nin genel kurulunda yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 85 delegenin oy kullandığı kongrede 62 oy alan Yusuf Karaoğlu başkanlığa seçildi. Diğer başkan adayı Serdar Özbek ise ancak 22 oy alabildi. Seçimlerde 1 oy geçersiz sayıldı.

Genel kurulda Kadın Meclisi ve Yönetim Kurulu Seçimi gerçekleştirildi...

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2018, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER