Kaymakam açıkladı; ne zamana kadar evdeyiz?

Kaymakam açıkladı; ne zamana kadar evdeyiz?

Kaymakam açıkladı; ne zamana kadar evdeyiz?

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bölgemizde de etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı, vatandaşların sokağa çıkmayı kısıtlama tedbirlerine uymalarını istedi.

İlçe genelinde bazı fabrikalara çalışma izni verdiklerini hatırlatan Çorumluoğlu, şunları kaydetti:
“Sokağa çıkma kısıtlaması var ama yine de sanayide üretim yapan firmalarımıza sınırlı sayıda personel çalıştırmaları koşuluyla izin verdik. Zira ihracatı devam eden fabrikalara malzeme yapan firmalarımız var. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamasına riayet etmelerini bekliyorum.
Ereğli olarak bu işi kontrollü şekilde götürüyoruz ama bu kontrolü en ufak şekilde elden bıraktığımız zaman eskiye ya da dünyadaki (vaka ve ölüm) sayılarına hemen döneriz. Bunun örneklerini dünyadaki bazı ülkelerde izliyoruz. ‘Rusya’da, Japonya’da geçti’ denildi, tekrar geldi. Dolayısıyla, bundan sonra da tedbirleri elden bırakmamak lazım.”

VAKA SAYISINI HATIRLATTI, “EVDE KALIN” DEDİ
İlçedeki Koronavirüs vaka sayısının 50’lerde olduğunu hatırlatan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, şöyle dedi:
“Ereğli’de bugüne kadar 3 vefatımız var. 50 civarında da Koronavirüs testi pozitif vakamız mevcut. Bu, günlük olarak değişmekle birlikte şu anda hastanelerde taburcu olan vatandaşlarımızı görmek bizi ziyadesiyle sevindirdi. Çünkü bu bir denge meselesi. Eğer hastaneden taburcu olan sayısından daha az tedavi için gelen oluyorsa, bu da salgının yayılmasının yavaş yavaş azaldığını gösteriyor.
Ama şunu kesinlikle vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum; sağlık teşkilatımız, doktorlarımız, ‘bu iş bitti, rahata erdiniz’ deyinceye kadar herkes hem sosyal, hem mesafesini korusun, maskesini taksın, evde kalmaya da devam etsin.”

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2020, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER