KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLADI

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI'NI KUTLADI

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında geleceğin müreffeh Türkiye’sinin bugünün gençlerinin omuzları üzerinde yükseleceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden, Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihi bir gün olması sebebiyle, İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza, aynı zamanda tüm dünya çocuklarına armağan edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bizlerde bu anlamlı günün 101. Yılını coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır.

Sevgili Çocuklar,

Sizler, ilmin ve fennin ışığında en iyi eğitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olacaksınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.

Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiye’miz gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselerek ulaşacaktır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocuklarımızın“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını” kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2021, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER