Kaymakam Çorumluoğlu, Atatürk'ü andı

Kaymakam Çorumluoğlu, Atatürk'ü andı

Kaymakam Çorumluoğlu, Atatürk'ü andı

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Millet olarak hepimiz, Ata'mıza duyduğumuz sevgi ve vefayı, onun işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesini aşmak üzere azimle çalışarak göstermekteyiz” dedi.

Kaymakam Çorumluoğlu’nun mesajı şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünü yaşamaktayız.

          

Aziz milletimizin vatan topraklarını parçalamaya yeltenenleri, geldikleri gibi gönderen bir iradeyle liderlik yapan, bu büyük devlet adamına, çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen ulusumuzu en zorlu dönemde ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, kısa zamanda büyük atılımlar yapmış, ilke ve inkılaplarıyla, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir.

Büyük Önder Atatürk'ü andığımız 10 Kasım günü, onun düşünceleri ve hedeflerinin daha iyi anlaşılması, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli, Atatürk’ün manevi varlığında, en büyük eseri olan cumhuriyetimizi geliştirip, yücelterek korumak ve geleceğe taşımak, bağımsızlığımıza sahip çıkmak bakımından anlam bulmaktadır.

Millet olarak hepimiz, Ata'mıza duyduğumuz sevgi ve vefayı, onun işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesini aşmak üzere azimle çalışarak göstermekteyiz.

Aziz milletimiz, içinde bulunduğumuz dönemde milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik saldırılar karşısında, demokrasiye sahip çıktığını bir kez daha göstermiş, Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni  ilelebet yaşatacağını bütün dünyaya bir kere daha ilan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük lider ve komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin kahramanlarını ve vatanın bölünmezliği uğrunda canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2019, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER