KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, COVİD-19 DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, COVİD-19 DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de  İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda 17 Eylül  Perşembe günü   ”Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlerin denetimi yapıldı.

Kdz.Ereğl Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, beraberinde Kdz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, ilgili birimlerin yönetici ve çalışanlarıyla birlikte ilçede maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

Kaymakam Çorumluoğlu, denetimler öncesinde basın mensuplarına ilçede salgının geldiği nokta konusunda rakamlar verdi. Çorumluoğlu, “İlçede şu ana kadar toplam vaka 600 kişi oldu Covid 19’lu. Ortalama on onbeş kişi her gün gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar bugün de bir vefatımız var. Bugün itibarıyla Ereğli’de 11 kişi vefat etmiş oldu. Yoğun bakımda hastalarımız var” dedi.

 Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe merkezinde maske, hijyen ve sosyal mesafe denetiminde bulundu.

Çorumluoğlu, Vaka sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Toplam vaka sayımız 600’leri buldu. Şu anda 10 grup halinde 20 kişi maske denetimi yapıyor. Bizim yaptığımız bu denetimden hariç olmak üzere. Bunlar her gün belirli saatlerde çıkıyorlar. Vatandaşta nispeten bir iyileşme, dikkat görüyoruz. Ama bu tam mı, değil. Dün akşam Sağlık Bakanımızın açıklamaları hepimiz için bir ders niteliğindeydi. Hâla yoğun bakımda yatan hasta sayımızda bir artış söz konusu. Vakalarımızda artış söz konusu.Bir yanlışı da düzeltmekte fayda var. Hastalık biraz gücünü kaybetti, hastalık biraz daha zayıfladı gibi bir cümle var. Son derece yanlış bir cümle. Tam tersine, hastalık güçlendi ve yayılma hızı arttı. Şu anda hastalığa yakalanan insanlar, bugün Zonguldak Merkezle de görüştüm; eskiden yoğun bakımda, serviste biraz tutuyorduk, şimdi üçüncü dördüncü günhastalarımızı  kaybediyoruz. Bu açıdan vatandaşlarımızın biraz dikkatli olmaları gerekiyor.Dikkatli olsunlar ki bu hastalık  ülkemizi terketsin”

Kdz.Ereğli’mizde bugüne  kadar toplam vaka sayımız  600’leri buldu.Ortalama on  10-15  gündür   her gün hasta gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar bugün de bir vefatımız var. Bugün itibarıyla Kdz.Ereğli’de 11 kişi vefat etmiş oldu. Yoğun bakımda hastalarımız var.

 “SALGIN GÜCÜNÜ KAYBETMEDİ...”

Kaymakam Çorumluoğlu, geçen haftaya göre denetimleri sıklaştırdıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“ Şu anda tüm Türkiye’de olduğu gibi Kdz.Ereğli’de de  10 grup halinde 20 kişi maske, mesafe ve hijyen  denetimi yapıyor. Bizim yaptığımız bu denetimden hariç olmak üzere. Bunlar her gün belirli saatlerde denetimlere çıkıyorlar. Vatandaşta nispeten bir iyileşme, dikkat görüyoruz. Ama bu tam mı, değil. Dün akşam Sağlık bakanımızın açıklamaları hepimiz için bir ders niteliğindeydi. Hala yoğun bakımda yatan hasta sayımızda bir artış söz konusu. Vakalarımızda artış söz konusu.Bir yanlışı da düzeltmekte fayda var. Hastalık biraz gücünü kaybetti, hastalık biraz daha zayıfladı gibi bir cümle var. Son derece yanlış bir cümle. Tam tersine, hastalık güçlendi ve yayılma hızı arttı. Şu anda hastalığa yakalanan insanlar, bugün Zonguldak Merkezle de görüştüm; eskiden yoğun bakımda, serviste biraz tutuyorduk, şimdi üçüncü dördüncü gün kaybediyoruz. Bu açıdan vatandaşlarımızın daha da  dikkatli olmaları gerekiyor.Dikkatli olsunlar ki bu hastalık ülkemizden gitsin”

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Biz Devlet olarak, kamu olarak, belediye olarak, emniyet teşkilatı, köylerde jandarma teşkilatı, tarım teşkilatı, Milli Eğitim, Sağlık, bütün kamu kurumlarının elinden geleni yapıyor, yapmaya devam ediyor. Ama vatandaşın basit savunmalarına anlam veremiyorum. Biraz önce bir minibüsü durdurdum, maskesiz binilmez yazısı nerede diye sordum. Geçen hafta tebliğ ettik hepsine. Ben akşam temizlik yaptım, sabah unutmuşum, dedi. Bu basit bir savunma şekli. Birbirimizi kandırmaya gerek yok, bu işte mücadele yapılacaksa herkes üzerine düşeni yapmalı. Yapmalı ki sağlığını koruıyabilsin, hastalıktan korunabilsin.

“HERKES DİKKAT ETSİN”

Maske, mesafe ve hijyen denetimnleri her gün yapılıyor. Cezai işlemlerin de tam olarak uygulanacağız.  Her gün yaklaşık 100’e yakın cezayı  imzalıyorum. Kimsede darılmaca gücenmece olmasın. Bana gelen her cezayı ben imzalıyorum. Vebal bu denetlemeyi yapan arkadaşlarda. Herkes denetlemesini yapsın, cezasını uygulasın ve dikkat etsin. Burada para kazanma ve esnafın gelirinde bizim gözümüz yok. Ama üç kuruş para kazanacağız diye hijyen kurallarına, maske kurallarına uymayan, akıllılık yapmaya çalışan arkadaşlarımıza da cezai işlem yapacağız.

GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail  Çorumluoğlu, gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı.

 “Şu ana kadar tespit ettiğimiz bir kişi yok. Olduğunda yurdumuz belli. Bugün sağlık çalışanları bir yurt istediler. Biraz önce onun planlamasını yaptım. İleriki günlerde zannediyorum virüsün yayılmasıyla birlikte sağlık çalışanlarından isteyen arkadaşlarımızı tekrar yurtlara yerleştirebileceğiz. Daha önce böyle bir uygulamamız vardı. Vatandaştan tespit ettiğimiz yok. Zaten onları burada değil, Zonguldak’a göndereceğiz.”

“HARFİYEN UYACAĞIZ”

Kdz. Ereğli Kaymakamı, okullarda alınan ekstra önlemlerin sorulması üzerine ise, “Önlemler alınıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz o çalışmayı yürütüyor.Çok sıkı tedbirler var açıkçası. Biz de harfiyen uyacağız. Onda bizim inisiyatif kullanmamız söz konusu değil. Milli Eğitim Bakanlığımız bize ne getirirse biz onu uygulayacağız. Onun dışında başka bir şey yapmamız söz konusu değil. Ama Milli Eğitim’deki arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar” cevabını verdi.

“1 KİŞİ POZİTİF, 11 KİŞİ FİLYASYONDA...”

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Attilla Bulak da, Gazetecilerin, Kdz Ereğli Belediyesi’nde Koronavirüs vakaları görüldüğüne ilişkin duyumları sorması üzerine bilgileri paylaştı;

“Belediyedeki vakalarda bir çalışan saha arkadaşımız pozitif çıktı. Ondan dolayı filyasyona uğrayan mesai arkadaşlarımız var. Belediyedeki vakalara baktığımız zaman genelde filyasyona uğrayan arkadaşlar. Şu anda 11  kişi. Bir kişi POZİTİF, 11 kişi filyasyonda. Bu arkadaşlarımıza evlerinde sıkı filyasyon uyguluyoruz. Herhangi bir ihtiyaçları varsa da gideriyoruz.”

UYARILARDA BULUNDU

Açıklamaların ardından Kaymakam Çorumluoğlu ve beraberindekiler, Pazaryeri bölgesinden, Ali Molla Cami üstündeki ve Orta Cami yönündeki işyerlerine VE Uzunçarşıda, çarşı merkezinde  maske, mesafe ve hijyen  denetimi yaptı. Kaymakam Çorumluoğlu, esnafa hayırlı işler dileyerek, dezenfektanların girişlerde görülebilir noktalarda bulundurulmasına özen gösterilmesi konusunda da uyarılarda  bulundu. Denetlenen işyerlerine, Kaymakamlık tarafından işyerlerinin müşterilerine dağıtılmak üzere hazırlanan maskeler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER