KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, COVID-19 KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU, COVID-19 KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe genelinde Koronavirüs tedbirleri kapsamında yürütülen çalışmaları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. 

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yazılı açıklamasında koronavirüs salgını çerçevesinde denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Yasak ve kısıtlamaların ihlal edildiği vakalara ilişkin de bilgi veren Çorumluoğlu: “Koronavirüsle mücadelekapsamında 04.09.2020 tarihinden itibaren her türlü eğlence, düğün, nişan ve kına vb. etkinliklerin yapılması yasaklanmıştır. 13.09.2020 tarihinde Bağlık Mahallesinde bir adreste düğün yapıldığı ihbarı ardından İlçemiz Emniyet Müdürlüğü yetkilileri harekete geçmiş ve düğünün yapıldığı yere gidilmiştir.

Emniyet ekipleri tarafından yasak şekilde yapılan düğün sonlandırılmış ve tutanak düzenlenmiştir. Düzenlenen tutanağa istinaden idari para cezası uygulanmış olup savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca bilindiğ iüzere İlimiz ve İlçemiz genelinde alınan tedbirler kapsamında maske takma zorunluluğu devam etmektedir. Maske denetimleri hergün gerekli ekipler tarafından  yapılmakta olup, İlçemizde son bir ay içerisinde 101 kişiye maske takmaması sebebiyle her bir kişiye 900,00.-TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır.

Bununla birlikte, görülen lüzum üzerine; mevcut denetim ekibine ilaveten 2 grup halinde toplam 20 personelden oluşan maske denetim ekibi daha oluşturulmuş olup, 15.09.2020 tarihinden itibaren tüm ilçede maske denetiminin yapılmasına sıklıkla devam edilecektir.

Maske ile ilgili kurallara uymayanvatandaşlarımıza idari yaptırım kararı uygulanacaktır. Ayrıca; İzolasyon koşulların ıihlal eden ya da izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan,geçici  nitelikte  yerlerde  konaklayan  kişilerin  izolasyon  süreçlerini  geçirmek / tamamlamak  üzere Valiliğimizce    yurt/pansiyon     gibi      yerler      belirlenerek    bu      kişiler     buralarda      süreçlerini tamamlayacaklardır.”

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2020, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER