KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU; " YÜZYÜZE EĞİTİMDE YENİ UYGULAMAYA 2 MART'TA GEÇİLECEK"

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU; " YÜZYÜZE EĞİTİMDE YENİ UYGULAMAYA 2 MART'TA GEÇİLECEK"

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamlığı  Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde alınacak yeni kararların  Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında  alıbacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapılıncaya dek yüz yüze eğitimin mevcut tedbirlere göre yapılacağını duyurdu.  Buna göre, yeni uygulamaya 2 Mart 2021 günü geçilecek.

Karadeniz Ereğli Kaymakamığı  Koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde  yeni bir sürece girileceğinin ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceğinin kamuoyunun malumu olduğu bildirildi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi;

“Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (Düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir.

İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabinede yeni kararla alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulamaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti.

Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup, bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde, her ilimizde içerisinde bulunduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzısıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 10:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlyas Ergin
İlyas Ergin - 3 yıl Önce

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yapılmadan, kararlar açıklanmadan, il kararları belli olmadan, kaymakam Beyin açıklamaları erken ve aceleci değil mi? Zonguldak ve Ereğli vaka sayısı, karantinalı yerler epeyce yoğun. İl puanı 54/55 Sarı renk olur sanırım..

SIRADAKİ HABER