Kaymakam'dan hastane raporu!

Kaymakam'dan hastane raporu!

Kaymakam'dan hastane raporu!

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Devlet Hastanesi'nde acil servise 2018 yılında 259 bin başvuruda bulunduğunu ve bu rakamın geçtiğimiz yıl 268 bine yükseldiğini söyledi. Polikliniklerden 2018 yılında tedavi için başvuran hasta sayısı 750 bin olurken bu rakam 22 bin artışla 2019 yılında 772 bine çıktı. 

YATAN SAYI 19 BİNDEN 18 BİN 600'E DÜŞTÜ 
Servislerde yatan hasta sayısı 2018 yılında 19 bin iken 2019 yılında bu rakam 18 bin 600'e gerilediğini ve bu gerilemedeki nedenin uzman doktorların gelen hastaları yatırmamasından kaynaklandığına değinen Çorumluoğlu, şu bilgileri paylaştı: 

"ZONGULDAK BU KONUDA OLDUKÇA KÖTÜ" 
"Kardioloji doktoru sorunumuz var. Ocak ayının son haftasında arkadaşımız atandı, göreve başlayacak. Bizim geçici görevle gelen kardiyoloji doktoru değil asil kardiyoloji doktorumuz olacak. Zonguldak bu konuda oldukça kötü, il ve ilçede de sıkıntılar var. Bu ilçe bu sayıları ile bir kardiyoloji doktorunu gerektiriyor. Biz o atamadan da ziyadesi ile memnun kaldık. Plastik cerrah görevine başladı. Ultrasona bakan arkadaşlarımız 3 taneydi, bu sayı 4'e çıkacak. Göğüs doktoru anlamında da 1 kişi var, 1 kişi kadrosu açıldı. 

ELİ ÖPÜLESİ ANNE..
. Burada ismini vermeden hayırsever bir büyüğümüz, 85 yaşında. Kendisi isminin verilmesini arzulamadığı için ismini vermiyoruz. 5 Adet vantilatör yani solunum cihazını hastaneye bağışladı. Biz dışarı gidecek 5 kişiyi de burada tutabilir hale geldik. Bunun maliyeti 308 bin lira. Hayır sever koltukları beğenmedi, değiştirdi. Diğer bir sorun vardı onu da çözdü. KDV'si ile birlikte toplam 500 bin liraya yakın hayırsever annemiz hastaneye sağlık alanında bağışta bulundu. 5 Vantilatör 5 kişinin daha burada solunum cihazına bağlanması demektir. İşte bize böyle insanlar lazım"

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER