KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ PROJELERE HIZ VERDİ

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ PROJELERE HIZ VERDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, Aralık ve Ocak aylarında projelerine hız verdi. Bilim, Kültür, Sanat Merkezi, Balık Lokantası, Ozon Tesisi, Belediye Çocuk Bakım ve Kreş evi için çalışma yapılırken bir taraftan da kent trafiğini rahatlatacak olan 7 kilometrelik çevre yolu projesine başlandı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Aralık ve Ocak aylarında yaptığı çalışmalarından öne çıkan konular şöyle:

PAZARYERİ VE BALIKHANEDE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediyenin 2021 yılı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Pazaryerinde bakım onarım çalışmaları yapıyoruz. Kasapların arkasını temizliyoruz, sıva, boya yaptık, yol genişletiyoruz, çatıları olukları onarıyoruz, değiştiriyoruz. Balık satış yerlerinde yenilemeler yapacağız. Boya, tamir, ışıklandırma yapıyoruz. Pazaryerinde çeşmeyi ortaya çıkardık, yanına şiir dizeleri yazdık. Küçük dokunuşlarla Ereğli’yi güzelleştirmeye çalışıyoruz.

-PENÇES DERESİ’NDEKİ KOKU SIKINTISI GİDERİLDİ-

Su Kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnallı’ya, Osmantepe’ye ve Radar Tepe’ye su depoları yaptık. Artık elektrik kesilince su kesintisi yaşanmayacak. Nüfus yoğunluğu planlamasına göre boru hatlarını değiştiriyoruz.

Pençes deresinde Elif Otel bölgesinde kanalizasyon kokusundan şikayet ediliyordu. Bunu kökten çözüyoruz. Pençes’ten, Aktaş’tan, Karga Sokak’tan, Abalı’dan bağlanan kanalizasyonlar boştaydı, bunları ana hatta bağlıyoruz. Orası tertemiz olacak.

-BARIŞ PLAJI’NDA YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARI BAŞLADI-

Bütün ekiplerimizle plajı yeni döneme hazırlamaya başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Barış Plajı’nı, yarısına kadar hizmet verebilecek şekilde tamamlayabilmiştik. Bu sefer sonuna kadar plajı açmak suretiyle Dostluk Mesire alanıyla birleştirerek halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Şimdiden yaz aylarına hazırlamak için arkadaşlarımıza yapmaları gerekenleri anlatıyoruz. Plajı uzattığımız zaman burası çok nefis bir yer olacak. Burada kum voleybol sahası düşünüyoruz. Basket sahası düşünüyoruz. Havuzu çalıştırmak için araştırma yapıyoruz. Burası o kadar güzel olacak ki… Kış aylarında yürüyüş sporlarının rahatlıkla yapılabileceği bir hale getirmek istiyoruz. Uzun bir plaj şeridimiz olacak.

-KDZ. EREĞLİ’YE 7 KİLOMETRE ÇEVRE YOLU YAPILIYOR-

Kent trafiğini rahatlatmak için Kemer ile Hastane arasında 7 kilometrelik çevre yolu yapımına başladık. Çok önemli projelerimizden birisi bu. Devlet Hastanesi’nin oradan, Terminal arkasından, Belen üzerinden, Kocaali, Sarıkorkmaz, Aktaş, Kemer’e kadar bağlantı yolu yapılacak. Aynı zamanda Aktaş’tan Meydanbaşı’na inen ayrı bir yol olacak. Bazı yerlerde terkler yapıldı, bazı yerlerde 18. Madde uygulaması sürüyor. Bütün meselemiz yolları açıp iz bırakmak. Sonra alt yapılarını yapmak. Su, kanalizasyon, doğalgaz hatlarını çekmek. Bu çevre yolunu yaptığımızda, Kent Meydanı’yla birlikte trafiği çok rahatlatacağını düşünüyoruz. Hatip’e ya da Erdemir Caddesi’ne gitmeden diğer kuşaklardan sürücülerimiz işlerini görmüş olacaklar. Sakindere’de de harekete geçtik. Halen 18. Madde çalışmaları devam ediyor. DSİ’den projeleri aldık, derenin üzeri de kapatılacak. Oradaki sağ yoldan yukarıya çıkıp bütün mahallelere dağıtım yollarını açarak trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere paletli dozer almak için harekete geçtik.

-BELEDİYE, ÇOCUK BAKIM EVİ VE KREŞ YAPACAK-

Kdz. Ereğli Belediyesi olarak Erdemir İlkokulu karşısındaki eski 2. El Oto Pazarı’nın olduğu 720 metrekarelik alana Çocuk Bakım Evi ve Kreş yapacağız.

Ekiplerimiz şu anda proje üzerinde çalışıyor. Çocuk Bakım Evi ve Kreş yaparak Ereğli halkının hizmetine sunmak istiyoruz. Ayrıca eski Erdemir Sineması’nın olduğu yerde 3 dönüm alan üzerinde yeni bir kafeterya projesi için çalışmalara başladık.

-BİLİM, KÜLTÜR, SANAT MERKEZİ İNŞAATINA BAŞLANIYOR-

Maddi yönden zayıf olmamamıza rağmen, meşhur yıkılan eski belediye binası yerine yapılacak Bilim, Kültür, Sanat Merkezi için son aşamaya geldik. Binanın projesi, onayları her şeyi bitmiş vaziyette. İhaleye çıkıyoruz.

-BALIK RESTORANI PROJESİ BİTTİ-

Balık restoranı projesi bitti. Erdemir Genel Müdürlüğü yanında büyük bir balık restoranı yapıyoruz. Yakında temeli atılmış olacak.

-OZON TESİSİ KURULACAK-

Su Arıtma Tesisleri’nde Ozon Tesisi kurmak için çalışmalara başladık. Barajda su azaldığı zaman suda koku olmaması için Ozon Tesisi kuruyoruz.”

EREĞLİ’DE KADIN KOOPERATİFİ KURULUYOR

Kadınlara istihdam kapısı açmak, kadın üreticileri bir araya getirmek, pazarlama yöntemlerini geliştirmek ve yöresel ürünlerin marka haline gelmesini sağlamak amacıyla Kdz. Ereğli Belediyesi’nin desteğiyle kadın kooperatifi kuruluyor. Kooperatifin kuruluşu için süreç başladı, kooperatif binası hazırlandı. Üretim için ön hazırlıklar sürüyor.

BELEDİYE, 100 ÖĞRENCİYE TABLET DESTEĞİNDE BULUNDU

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği bu dönemde ihtiyaç sahibi öğrenciler için bilgisayar sınıfı açan Kdz. Ereğli Belediyesi, bu kez de 100 adet tablet desteğinde bulundu.

KDZ. EREĞLİ’DE, BİN ÇOCUĞA GİYSİ YARDIMI YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, Romacted programı kapsamında kentteki ihtiyaç sahibi bin çocuğa giysi yardımı dağıtımlarını yaptı. Mahalle muhtarlarına kışlık giysiler teslim edildi. Dağıtımlar köylerde de devam etti.

PAZARYERİ ÖNÜNDEKİ AĞAÇLAR RENGARENK MOTİFLERLE ÇİÇEK AÇTI

Ereğlili kadınlar şehri güzelleştirmek için harekete geçti. Kdz. Ereğli Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin öncülüğünde bir araya gelen kadınlar rengarenk ördükleri motifleri bir araya getirerek ağaçları süsledi. İlk olarak, şehrin buluşma noktalarından birisi olan pazaryerindeki, ıhlamur ağaçları seçildi. Süslenen üç ağaç, yoldan geçenlerin de büyük ilgisini topluyor.

“100 YILIN IŞIĞINDA KDZ. EREĞLİ” KİTAP OLDU

Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “100 Yılın Işığında Karadeniz Ereğli” e-sempozyumunun sunumları kitaplaştırıldı. Böylece Ereğli, arkeolojiden ekonomiye, siyasetten, sendikacılığa, kömürden, turizme, kültüre kadar pek çok konunun ele alındığı yeni bir kitaba kavuştu. Kitabın İngilizce baskısının çalışmaları devam ediyor.

BELEDİYE, PTT BİNASINA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPTI

Kdz. Ereğli Belediyesi, hizmete giren yeni PTT binasına çevre düzenlemesi yaptı, vatandaşlar için oturma alanı oluşturdu. Taksi durağı ofisinin de yenilendiği çalışmaları yerinde takip eden Başkan Halil Posbıyık, bankların, oturma alanına pandemiden sonra yerleştirileceğini söyledi.

BİSİKLET VE YÜRÜME YOLUNA YERİNDE İNCELEME

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli-Kandilli arasında yapımına başlanan 14 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolunda incelemelerde bulundu. Çorumluoğlu yolun 2021 yılında tamamlanması için çalıştıklarını belirtti. Başkan Posbıyık, hayali olan projenin tamamlanmasıyla iç turizme hareketlilik kazandırılacağını söyledi.

ALEMDAR DESTANI 100. YILINDA

İstiklal Savaşımızın ilk ve tek deniz zaferinin yaşandığı Kdz. Ereğli’de, Gazi Alemdar Gemisi ve kahraman mürettebatı ile ilk ve deniz şehidimiz Recep Kahya’nın yazdıkları destan, 100. yıl dönümünde etkinliklerle anıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Alemdar destanının 100. yılında Kdz. Ereğli’nin İstiklal Madalyası beklediğini söylediler.

Posbıyık, Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM Başkanlığına ortak teklif sunan Zonguldak Milletvekillerine ayrıca teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi İletişim ve Medya Birimi, 100. yıl anısına destanı anlatan bir belgesel film hazırladı. Ayrıca Belediye bünyesinde oluşturulan müzik grubu, 100 yıla özel bir Müzik çalışması yaparak klip çekti.

PAZARYERİ ÇALIŞMALARINA ESNAF TEŞEKKÜR ETTİ

Merkez Pazaryeri esnafı, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret ederek pazaryerinde devam eden güzelleştirme çalışmaları için teşekkür etti. Kdz. Ereğli merkez pazaryeri esnafı Mehmet Güçtekin, Baki Kasapoğlu, Abdullah Çelik, Mustafa Gümüş ve Eyüp Danışmaz’ın teşekkür ziyaretinde Başkan Posbıyık, Ereğli’yi güzelleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

MECLİS ÜYESİ YAŞAR BALCI’YI KAYBETTİK

CHP Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis üyesi Yaşar Balcı Covid-19 tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Belediyenin düzenlediği resmi törenin ardından Balcı şehir mezarlığında toprağa verildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yaşar Balcı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Balcı için ayrıca Belediye Meclisi’nde anma programı yapıldı. Başkan Posbıyık, Balcı’nın aynı rahatsızlığı atlatan oğlu Canberk Balcı’ya, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte çekilmiş, üzerinde “Aramızdasın” yazan fotoğrafı hediye etti, başsağlığı diledi. Balcı’nın vefatıyla boşalan Meclis Üyeliği koltuğuna CHP Grubunda sıradaki isim olan Baki Erdoğan geldi.

BELEDİYE BOZHANEYİ YIKADI, BALIK KOKUSU GİDERİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, Bozhane Su Ürünleri bölgesinde son dönemde artan balık kokusu şikayeti üzerine ilaçlı köpüklü su ile baştan sona yıkayarak dezenfekte etti.

AMATÖR BALIKÇILARA 3 METRE MESAFE DENETİMİ

Kdz. Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri, Zonguldak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği amatör balıkçılara yönelik 3 metre mesafe denetimlerine başladı. Sahil bandında balık tutulacak alanlar 3 metreye göre işaretlendi, ekipler olta balıkçılarını mesafeye uymaları ve sigara içmemeleri konusunda denetledi.

BAŞKAN POSBIYIK, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telekonferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdi.

ANITLAR KORUMA KURULU, KDZ. EREĞLİ’DE TOPLANDI

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 374’üncü toplantısını Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde yaptı. Prof. Dr. Ender Ethem Atay’ın başkanlık ettiği Müze Müdürü Ahmet Mercan ve Kdz. Ereğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı kurul, Zonguldak Merkez ve Kandilli’deki kültür varlıkları ile Kdz. Ereğli’deki tescilli Bozhane Hamamı’nın yerinde incelenmesi, Kızkapısı mevkisinde bulunan tescilli sur duvarının yerinde incelenmesi ve tescilli taşınmaz koruma alanında kalan parseldeki izinsiz uygulamaların değerlendirilmesi konularını ele aldı.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi’nde çalışan 850 işçiyi ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmeleri, yetkili sendika olan Belediye İş Sendikası ile sürdürüldü.

BELEDİYE PERSONELİNE COVİD-19 TESTİ YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediye personeline Covid-19 tarama testi uygulandı. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Covid-19 testi sonuçları e-Nabız’dan yayınlandı. Sonuçlar, alınan önlemlerin başarılı sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

ZABITA, VEFA DESTEK HİZMETLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pandemi döneminde kurulan Vefa Destek Hattı aracılığıyla gelen 617 talebi karşıladı. Zabıta, evinden çıkamayan ya da karantinada olan vatandaşlara yönelik vefa hizmetlerini sürdürdü.

POSBIYIK’TAN VALİ VE AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Deniz Ticaret Odası’nın girişimleriyle yapılan Tersaneler konulu toplantıya katıldı. Posbıyık, yararlı olduğunu vurguladığı toplantıda, Ereğli trafiği için çok önemli bir proje olan Terminal-Pidos arası Çevre Yolu Projesini de gündeme getirdiğini belirtti. Posbıyık “Sayın Valimizden ve Milletvekillerimizden, ödenek tahsisi için bu projeye destek istiyoruz” dedi.

KARLA MÜCADELEDE YOĞUN MESAİ

Kdz. Ereğli Belediyesi, kentimizi etkisi altına alan kar yağışına karşı tüm ekipleriyle seferber oldu.

1 hafta süresince etkisini sürdüren kar yağışında 600 kilometrelik yol ağında yoğun mesai harcayan belediye ekipleri ayrıca acil hastalar, hamileler ve diyaliz hastalarını hastanelere taşıdı.

Kötü hava koşullarının yanında enerji kesintilerinin de yaşanması kış şartlarının çetin geçmesine sebep oldu. Başkan Posbıyık, enerji kesintilerinin belediyeyle bir ilgisinin olmadığını, Enerji-Sa’ya belediye olarak gerekli desteği verdiklerini söyledi ve karla mücadele çalışmalarında belediyeye iş makinesi desteğinde bulunan firmalara teşekkür etti. Posbıyık, ‘Aynı duyarlılığı Erdemir’den de beklerdik’ diyerek sitemlerini dile getirdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ayrıca Zonguldak - Ereğli karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanması üzerine Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bekletilen 300 şehirlerarası yolcuya yemek dağıttı.

KIZILCAPINAR SU İSALE HATTINDA ARIZA GİDERİLDİ

Kdz. Ereğli’nin içme suyunu karşılayan Kızılcapınar Barajı’ndan Arıtma Tesisi’ne gelen isale hattında patlama arızası yaşandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çalışmaları bizzat yerinde takip etti. Ekiplerin yoğun gayretleriyle arıza giderildi. Başkan Posbıyık, arıza sürecinde çalışmalara destek olan ERDEMİR’e ayrıca teşekkür etti.

DAVA ÜST MAHKEMEYE GÖTÜRÜLECEK

Kdz. Ereğli Belediyesi, Erdemir’e yönelik imar cezalarına ilişkin yargı kararı üzerine kamuoyuna açıklama yaptı. Belediye’den yapılan açıklamada “Yerel Mahkeme’nin kararı yüksek yargı kararlarına aykırıdır. Konuyu üst mahkemeye taşıyacağız” denildi. Açıklamada ayrıca, yerel mahkemenin kararının sadece 4 dosya için söz konusu olduğu, 10 dosya için henüz kararın verilmediği vurgulandı. Açıklamada “Erdemir’in işlemlerine karşı açılan 4 dava dosyası ‘2006 öncesinde Erdemir kamu kuruluşudur’ gerekçesiyle iptal edilmiştir. Halbuki Erdemir’in 2006 öncesinde de ortaklık yapısının kamu kuruluşu kabul edilemeyeceğine ilişkin yüksek yargı kararları bulunmaktadır. Bunu üst mahkemeye sunacağız. Ayrıca hukuk süreci tamamlanmış gibi bir algı yaratılmak istenmektedir. Süreç bitmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2021, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER