KDZ. EREĞLİ BİLSEM DÜNYA ÇAPINDA GURURUMUZ OLDU

KDZ. EREĞLİ BİLSEM DÜNYA ÇAPINDA GURURUMUZ OLDU

Dünya çapında online olarak düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik yarışmasına Karadeniz Ereğli BİLSEM adını yazdırdı. 
Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre,; Kanada merkezli bir organizasyon olan Carıbou Matematik’e, Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz BİLSEM Okulu’ndan da katılım oldu. Carıbou Contest Matematik Yarışması, dünya çapında online olarak düzenlendi. Farklı şehirlerden 7 öğrenci birinci olurken, öğrencilerden 2 tanesinin  Karadeniz Ereğli’den olduğu duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl (2019) tüm aşamalarında toplam 13 Dünya Birinciliği bulunan Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi, bu yıl 6 aşamadan oluşan bu sınavın ilk aşamasına 14-15 Ekim 2020 tarihinde katılım gösterdi.
Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy; dünya birincisi öğrenci Berkay Balcı ile Matematik Öğretmeni Çağla Gençtürk ve Merkez Müdürü Serkan Çakır'ı tebrik ettiler. Öte yandan, diğer öğrenci Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu İstanbul’da olduğu için Kaymakamlık ziyaretine katılamadı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2020, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER