KDZ. EREĞLİ'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

KDZ. EREĞLİ'DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Kdz. Ereğli’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yılı törenle kutlandı.

Kdz Ereğli Kaymakamlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.  Törene Kdz .Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ak Parti Kdz. Ereğl iİlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Deniz Üsteğmen Hasan Gökhan Özbağ sivil toplum kuruluş yöneticileri ve halk katıldı. Tören kapsamında Anıta Kaymakamlık, Komutanlık ve Belediye çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
Deniz Üsteğmen Hasan Gökhan Özbağ, güne ilişkin konuşmasında, yalnız Türk Milleti için değil aynı zamanda bütün dünya için büyük öneme sahip tarihi bir olayın zaferinin 98'nci yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Özbağ, çok zor koşullar altında planlanan ve hazırlanan büyük taarruzun amacının, sürpriz bir karşı harekatla güçlü düşman mevzilerini yarmak ve sayıca üstün düşmanı mağlup etmek olduğunu anlattı.

Törenden sonra Atatürk Anıtı arkasındaki ‘Şehitlik’ ve ‘Müdafaai Hukuk Cemiyeti’ üyelerinden 12 kahramanın büstlerine; ilçe protokolü, törene katılanlar tarafından karanfiller bırakıldı.

Resmi törenin sonrası, CHP Ereğli İlçe Başkanlığı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği şubesince Anıta çelenk bırakıldı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER