KDZ. EREĞLİ'DE ARAÇ KONVOYLU CUMHURİYET COŞKUSU...

KDZ. EREĞLİ'DE ARAÇ KONVOYLU CUMHURİYET COŞKUSU...

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Meclis üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle akşam 18.30’da Bağlık Karakolu önünden Yöresel Evler’e kadar araç konvoyuyla müzik arabası eşliğinde halkı selamladı.

Lazer gösterisi ardından Saat 19.23’te hep beraber İstiklal Marşı söylendi. Posbıyık, “Cumhuriyetçi bir kentte belediye başkanı olmaktan onur duyuyorum” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kdz. Ereğli’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Meclis üyeleri, bayrama özel hazırlanan müzik arabası eşliğinde Bağlık Karakolu önünden başlayarak Yöresel Evler’e kadar araç konvoyuyla halkın bayramını kutladı.

Vatandaşlar balkonlardan, pencerelerden, yol kenarından, araçlardan, kornalarla, bayraklarla Cumhuriyet coşkusuna katıldı, konvoyu selamladı. Başkan Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık’la birlikte müzik aracından yol boyunca ellerindeki bayraklarla Ereğli halkının Cumhuriyet Bayramını kutladı.    

Konvoyun marşlar eşliğinde Yöresel Evler’e gelmesi ardından saat 19.23’te hep beraber İstiklal Marşı söylendi. Vatandaşlar ışıklarını yakıp söndürerek ve balkonlarına, pencerelerine çıkarak coşkuyla eşlik etti. Belediye hoparlöründen de aynı dakikalarda İstiklal Marşı okundu. Burada bir konuşma yapan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Koronavirüs nedeniyle, etkinliklerimizi planlarken çok dikkatli davranıyoruz. Kalabalıkları bir araya getirmeden bu büyük günü kutluyoruz. Fiziki olarak bir araya gelemesek de yüreğimiz bir arada, kıpır kıpır. Cumhuriyet sevdalıları hep beraber yol boyunca Bağlık Karakolu’ndan buraya kadar bizlere eşlik etti. Sağ olun var olun.

CUMHURİYETÇİ BİR KENTTE BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM...

Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir kentin belediye başkanı olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğumu her zaman ifade ediyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, onun ilkeleri doğrultusunda, çağdaş uygarlık hedefinde ilerlemek için, bizden sonra gelen nesillere bunları aktarabilmek için elimizden geleni yapacağız. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyorum. Ne Mutlu Türküm diyene!”

Kdz. Ereğli Belediyesi halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi de kutlamaya renk kattı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER