KDZ. EREĞLİ'DE CHP İLÇE ÖRGÜTÜ'NDEN ALTERNATİF KUTLAMA

KDZ. EREĞLİ'DE CHP İLÇE ÖRGÜTÜ'NDEN ALTERNATİF KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programın sona ermesinin ardından, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü öncülüğünde alternatif kutlama programı gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Ereğli Kaymakamlığı’nca Atatürk Anıtı’nda tertip edilen programın tamamlanmasının ardından CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü ve aralarında ADD, ÇYDD gibi derneklerin de bulunduğu sivil toplum örgütlerince alternatif kutlama program gerçekleştirildi.
Anıt önünde marşlar söyleyenerek başlayan kutlamada kalabalığın bayramını kutlayan CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan meşalenin nöbeti bu gün bizdedir” diyerek sözü CHP Ereğli Gençlik Kolları Başkanı Şerif Partlak’a verdi.
Partlak yaptığı konuşmada, “Bugün, 19 Mayıs 1919’da önder Mustafa Kemal’in Samsuna çıkarak başlattığı Milli Mücadelenin önemli dönüm noktalarından biridir. Bütün ümidim dediği ve en büyük iki eserini emanet ettiği bizler ülkenin zor günlerinde tek yumruk olup tüm kaanlığın üzerine doğan güneş olacağız. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ata’sının emaneti olan Cumhuriyete sahip çıkacağız. Onun gösterdiği hedefe, çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından bir süre daha marşlar söyleyen topluluk alandan ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER