Kdz. Ereğli’de, 18 Mart Şehitleri Anıldı...

Kdz. Ereğli’de, 18 Mart Şehitleri Anıldı...

Kdz. Ereğli’de, 18 Mart Şehitleri Anıldı...

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Törenleri dolayısı ile Karadeniz Ereğli'de törenler gerçekleştirildi.

Büyük zaferin yıl dönümünde ilk tören Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Anıt'a çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Asker, bu sırada göndere 3 Türk Bayrağı çekti. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, törende yaptığı konuşmada, duygu dolu anlar yaşadı, yaşattı. Demirden, vatan için toprağa düşen şehitlerin  "şeref" ve "her şey" anlamına geldiğini belirterek şöyle dedi:

 "Şehitlerimiz, toprakananın şefkatli kollarında yatmakta, şehitlerimiz şehadetleri dinin temeli olan ezan sesini duyarak rahat uyumakta. Ey bu vatan için toprağa düşmüş asker. Sen huzurlu ol. Gençlik bir dirilişe, uyanışta ve vazifede. Emanetin emanetimiz, yolun yolumuzdur. Parçalanan el, ayak, kol, bacak ve Çanakkale'de yeniden diriliştir. ‘Ben size ölmeyi emrediyorum' diyen komutan ve bu emri alan yiğit, üç beş saniye sonra öleceğini bilerek yayından fırlayan ok gibi düşmana saldırmıştır. Çanakkale düşmana yar edilmedi, yar olmadı.

Sana selam olsun şehidim. Senin önünde saygı ile eğiliyorum. Allah yattığın yerleri incitmesin. Şehidimin geride kalanları, sen ne mübarek bir anasın, sen ne mübarek bir babasın, sen ne güzel bir evlatsın şehidimin evladı. Sen O'na layık olan geride kalan dulu, yetimi. Gazilerim, Allah'a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene."

ŞEHİTLER İÇİN KARANFİL

Törenin bitiminde ise Atatürk Anıtı arkasındaki Anıt Ağaç altında, terörle mücadelede farklı zamanlarda toprağa düşen Erreğlili Şehitlerin fotoğraflarının olduğu alana şehit aileleri ve ilçe protokol üyelerince karanfil bırakıldı.

Törene CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demitaş, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Bülbül, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye başkan adayları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Haber yayına hazırlandığında, güne ilişkin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde hazırlanan salon programı devam ediyordu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER