KDZ. EREĞLİ’NİN 100. YIL KİTABI DAĞITIMDA

KDZ. EREĞLİ’NİN 100. YIL KİTABI DAĞITIMDA

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında hazırlanan “100 Yılın Işığında Karadeniz Ereğli”  kitabının dağıtımda olduğunu ve Türkiye’nin her tarafından yoğun talep görmesi üzerine 2’nci baskısının yapılacağını açıkladı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı gündem dışı konuşmasında kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında düzenlenen sempozyum ardından hazırlanan kitabın dağıtımda olduğunu ve yoğun talep üzerine ikinci baskısının yapılacağını açıkladı.
100. yıl kitabının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Ereğli’nin 100.  yılıyla ilgili bir sempozyum yapmaya karar verdik. Buna  Ereğli’deki yazarlar, tarihçiler, Kemal Anadol, bizim bürokratlarımız hepsi de büyük bir emek sarf ettiler. Pandemi nedeniyle maalesef bunu açık alanlarda yapamadık ve dijital ortamda yaptık, inanılmaz bir başarı sağladık.
Ben başta Kültür Müdürlüğümüz olmak üzere Muhammet Ali Ateş ve bütün Kültür Müdürlüğü personeline, özellikle bu konuda organizasyonlar yapan Sayın Nart Bozkurt’a, Nergis Bozkurt’a ve Ereğli’deki yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu Ereğli tarihine bırakılan bir nottur. En büyük eksikliklerimizden birisi Ereğli tarihini güncelleyecek yazılar olmamasıydı. Ama bu gerçekten okunması gereken bir kitap. Bizden sonra gelen nesillerin, çocuklarımızın Ereğli tarihini net bir şekilde öğrenmesi için okumaları gereken bir kitap. Türkiye’nin her tarafından talepler geliyor, yeniden baskıya giriyoruz. İçinde Harward Üniversitesi’nden bir profesörün yazısı var. İngilizce baskı da yapıyoruz. Bütün kütüphanelere kitabı gönderdik. Ereğli tarihi anlaşılsın diye. Meclis üyelerine dağıttık. Yakında da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm basın mensubu arkadaşlarımıza tek tek dağıtılacak.
-ASLINDA OLAY ŞÖYLE OLDU KİTABINI OKUMALISINIZ-
Ereğli’de İmam Mehmet Ali, Meşhur Halk Sineması’nın sahibi… Onun torunu Haluk Hançer Erdemir’deydi, emekli oldu. İstanbul’a yerleşti, yazar... O yıllarda zaten yazarlığa başlamıştı. Ereğli hakkında üç kitap yazdı. Hep Ereğli’yi anlatıyor. Bu kitaplardan birisi de “Aslında Olay Şöyle Oldu” başlıklı bir kitap. Çok enteresan bir kitap, mizah, kurgu, bir benzetme… Michael Jackson’un Ereğli hikayesini anlatıyor. Konusu bu. Bu olayın nasıl olduğunu mizahi bir şekilde anlatmış. Ajanslarla Londra’ya gidişimiz, konuşmamız anlatılmış. Okumanızı tavsiye ederim. Kitaptan temin etmek isteyenler Özel Kalem Müdürlüğü’müze başvurabilir.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2021, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER