KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında Erdemir’in 56’ncı kuruluş yıldönümünü kutladı. Ereğli’nin haklarını savunmak ve hayal edilen projeleri gerçekleştirmek için Erdemir’le iyi yönde görüşmelerin olduğunu söyleyen Posbıyık, “Erdemir iyi niyetimizi anladı. Ereğli’nin yasal haklarının karşılanması ve hayal ettiğimiz projeleri hayata geçirmek için müspet görüşmelerimiz var” dedi. 2024 yılı seçimlerinde Zonguldak’ın Büyükşehir olması durumunda Ereğli’nin zarar göreceği uyarısında bulunan Posbıyık, meclis üyelerine çağrıda bulunarak, “Eğer Zonguldak Büyükşehir olacaksa 3 yıl içinde Ereğli için el ele vererek ne yapabiliyorsak yapmalıyız” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında Erdemir’in 56’ncı kuruluş yıldönümünü kutladı.

Erdemir’le sürdürülen görüşmelerin müspet yönde ilerlediğini anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“15 Mayıs’ta Erdemir’in 56. Kuruluş yıldönümünü kutladık. Erdemir bu kenti, Türkiye’yi sanayide, yassı mamulde en uç noktaya getiren kuruluşlardan bir tanesi. İftihar ettiğimiz bir kuruluş. Ben lisede okurken harçlığımı çıkarmak için 1961 yılında Himtaş’da çalıştım. Ara tatillerde çalışıyordum. Topografyasını yapıyorduk, yani ekip yapıyordu, ben de yardım ediyordum. 1962’de SFE France şirketinde çalıştım. Yani ilk yıllarını falan gayet iyi biliyorum. Daha sonra 1974 yılında Erdemir’de çalışmaya başladım. Kazık çakma işlerinde çalıştım, sıcak haddehanede çalıştım. Niye anlatıyorum bunları. Erdemir bizim her şeyimiz. Herkes Erdemir’den istifade etmiştir. Çoluk çocuğumuzun rızkını oradan çıkardık. Erdemir gerçekten bizim için, ülke için, dünya için önemli. Erdemir’e her türlü yardımı yapmaya devam ediyoruz ama bir ara bir takım yanlış anlamalar oldu. Onları düzeltmeye çalışıyoruz şu anda.

HAVA KİRLİLİĞİNİN EN AZA İNDİRİLMESİ VE SOSYAL YATIRIMLAR İSTİYORUZ

Erdemir’den pek tabii ki taleplerimiz de oluyor. Erdemir’den hava kirliliğinin sıfıra yakın indirilmesini talep ediyoruz, her zaman olduğu gibi. Ereğli’ye sosyal yatırımlar yapmasını istiyoruz. Zaman zaman celallenmemizin tek sebebi bu. Ereğli halkının menfaatlerini korumaya çalışıyoruz.

Bu görüşmeler müspet yöne gelmeye başladı. Bizim niyetimizin ne olduğu anlaşıldı; bu arada Erdemir’in içinin numaratajını yaptık. O arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten 1 ay boyunca gece gündüz mesai yaptılar. Bütün Erdemir’deki binaların numaratajlarını çıkardılar ve elimizde büyük bir doküman var; bütün binaların nüfus kağıdı elimizde. Müthiş bir çalışma oldu. Can siperhane çalıştılar arkadaşlarımız.

ERDEMİR İLE İKİ KOLDAN ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Az evvel söylediğim gibi Erdemir, bizim niyetimizin ne olduğunu gördü. Onların büyümesi için belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber her türlü gayreti göstermeye hazır olduğumuzu, hiçbir konuda geri durmayacağımızı anladı. Yeter ki Erdemir büyüsün, istihdamı artırsın, kapasitesini artırsın, bu bizim en büyük dileğimiz… Hiçbir zaman Erdemir’den ekstra bize bir para gelsin diye beklentimiz olmadığını anlattık. Erdemir’den sadece, yasal haklarımızı almayı düşündüğümüzü ifade ettik ve anlaştık.

İki koldan çalışma yapıyoruz. Fabrikanın içinde bulunan arsalar var,  iki üç tane… Onların imar durumlarında değişiklikler yapılacak. Onlar bize yazı yazacaklar satışı için. Çünkü biz o arsalara hiçbir şey yapamıyoruz, sadece sınırlarımız içerisinde onlar bize bakıyor biz onlara bakıyoruz. Anlaşma yaptık. Bir de bugün gündeme gelecek; Bağlık lojmanlarında bir yer var. Bu konuda da anlaştık. Ancak bu konuda kendilerine söyledik burası açık ihaleyle satılacak, dedik. Bunu herhangi bir müteahhit de alabilir, siz fazla para verirseniz siz alırsınız. Çok katlı inşaat da yapılabilir, o bizim uhdemizde değil, bunu kabul ettiler. Çünkü yasa onu gerektiriyor. Erdemir buna talip, kendi lojmanları içerisinde daha önce kendisine ait olan imar düzenlemesinden dolayı bize geçen bu parselin satışı için anlaştık. Satış esnasında fazla para veren herhangi bir müteahhit de bunu alabilir, dedik.

Bugünkü getirdiğimiz konuda amaç, herhangi bir arsayı satalım da belediyeye gelir temin edelim değil. Erdemir’le, belediye meclis üyelerinin de hayali olan kent meydanı gibi büyük projelerin gerçekleşmesi noktasındaki yaptığımız anlaşmalardan birisi. Diğer koldan da yasal haklarımızı almak suretiyle hayalimiz olan kent meydanı olayını halletmek no

ZONGULDAK BÜYÜKŞEHİR OLURSA EREĞLİ ZARAR GÖRÜR

Muhalefetiyle, CHP Grubuyla belediye meclis üyelerine tarihi bir görev düşüyor. Açık ve net olarak söylüyorum; eğer söylentiler doğruysa gazetelerde yazıldığı gibi büyükşehir olacaksa Zonguldak, Ereğli çok zor duruma düşecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda bilgiliyim, onun için bize düşen tarihi görev var. Ufak tefek meselelerin üzerinde durmadan, birlik ve beraberlik içinde, elimizden geldiği kadar fazla yatırım yapmak için, önümüzdeki sene hep beraber el ele verip gayret göstermemiz lazım. Bunu açık ve net olarak söylüyorum ve tarihe not düşüyorum. Bu önemli bir konudur. Herkesin siyaseti ve politikayı bir tarafa bırakıp Ereğli’nin menfaatleri için elinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor.

Tabii ki müzakerelerin neticesinin nereye varacağı belli olmuyor. Net bir şey söylemiyorum ama Erdemir’le görüşmelerimiz iyi konumda devam ediyor. İki noktada, bir; fabrika içindeki arsaların satışı konusunda anlaşma yapılmış gibi… Bir de yatırım malzemelerini, haklarımızı almak suretiyle hayal ettiğimiz projeleri gerçekleştirme noktasında iyi bir noktaya doğru gidiyoruz. Sizlerin de bütün meclis üyelerinin de bize destek vermelerini özellikle istirham ediyorum. Şahsım için değil, Ereğli adına istirham ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2021, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER