KDZ.EREĞLİ’DE, 100. YILA COŞKULU KUTLAMA..

BAŞKAN POSBIYIK; “MUHTEŞEMSİN AŞKIM EREĞLİ”

Kdz.Ereğli’de, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 100. Yılı coşkuyla kutlandı. Binlerce kişi, Ata’ya özlem yürüyüşünün ardından hep bir ağızdan Gençliğe Hitabeyi okudu ardından İrem Derici konseriyle coştu. Ereğli’ye yakışan kutlamalar için Başkan Posbıyık; “Muhteşemsin Aşkım Ereğli” dedi.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 100. Yılı, Kdz.Ereğli’de muhteşem bir katılımla gerçekleştirilen Ata’ya özlem yürüyüşü ve İren Derici konseriyle kutlandı.

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin organizasyonunda, ilk olarak Bağlık Karakolu önünden Anıt önüne kadar kortej gerçekleştirildi. 7’den 70’e binlerce Kdz.Ereğli’li ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Bağlık Karakolu önünde toplandı. Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve eşi, Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve eşi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık ile siyasi parti ilçe başkanları ve STK’lardan oluşan protokol, kortejin önünde Ted Koleji bandosu eşliğinde vatandaşlarla birlikte yürüyüşe geçti.

Ata’ya duydukları özlem ve sevgiyi sloganlara yansıtan Kdz.Ereğli’ler, 100 metre uzunluğundaki Atatürk ve Türk Bayrağı eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyerek burada hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudular.

POSBIYIK: GENÇLERİMİZ, ULUSUMUZUN GÜVENCESİ OLACAKTIR

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, binlerce vatandaşa katılımları için teşekkür ederek; “Kdz.Ereğli, bugün muhteşem bir kalabalık ile gerçekleştirdiğimiz 100. Yıl Yürüyüşü ile ülkesinin bağımsız bütünlüğüne sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. Türk Milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıslar, Türk Milleti var olduğu sürece büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere ve gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak ve ancak gençler taşıyacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim doğum günüm' diyerek Türk gençlerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından 1919 adet balon gökyüzüne bırakıldı.

İREM DERİCİ COŞTURDU

Büyük 100. Yıl yürüyüşünün ardından Atatürk anıtında İrem Derici sahne aldı. Binlerce Ereğli’liyi birbirinden güzel şarkılarıyla 2 saat coşturan İrem Derici, gördüğü kalabalık ve sevgi karşısında; “Her canlı bir gün mutlaka ölecektir. İnşallah tüm sanatçılar da, Ereğli sahnesine çıkmadan ölmezler. Bugün ben çok mutluyum” dedi.

Konserin sonunda başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, İrem Derici’ye sepette Osmanlı Çileği ve Elpek Bezi takdim ederken, yaptıkları esprilerle vatandaşları güldürdüler.

Başkan Halil Posbıyık, hediye takdiminin ardından Ereğli’lilere müjde vererek; “21. Sevgi, Barış, Dostluk Festivalimizin tarihini açıklıyorum 5-6-7 Temmuz tarihinde festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Ereğli’deki 100. Yıl kutlamaları havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER