Keleş: 'Hazımsızlık yaşadılar'

Keleş: 'Hazımsızlık yaşadılar'

Keleş: 'Hazımsızlık yaşadılar'

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ilçeye ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkı sağlayan en önemli ve en güçlü sivil toplum kuruluşlarından Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Beraberinde İlçe Başkanı Sevdekar Aras ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte günün ilk ziyaretini Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştiren CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından sıcak ve samimi olarak karşılandı.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ticaret ve Sanayi Odası’nın kentin, sanayinin gelişmesi için var olması ve önde olması gereken en önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, TSO’yu son derece önemsediğini söyledi.

Bir kentte istihdamın yaratıcılarının Ticaret ve Sanayi Odaları olduğunu belirten Posbıyık,  geçtiğimiz yıl göreve gelen Ereğli TSO yönetimini de kutlayarak, önderlik yaparak ilçede istihdamın önünü açacaklarına inandıklarını ifade etti.

31 Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Ereğli’de istihdamın ve ekonominin gelişmesi için and içtiklerini ifade eden Posbıyık, Ticaret ve Sanayi Odasıyla yapacakları çalışmalarla birlikte çok başarılı işler yapacaklarına inandığını söyledi.

POSBIYIK: ‘ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ YURDU YERİ HAZIR’

Ereğli gündeminde üniversite olayının bulunduğuna dikkat çeken CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, “ Ereğli’de üniversite olayı bitmedi. Üniversite yeri eski hastanenin orası, hiç bir şeye gitmedi. Olduğu yerde duruyor, kimse almadı. Oraya üniversite yapılacak. Nasıl yapılacak, Ticaret ve Sanayi Odasıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, siyasi partileriyle el ele verip beraber olup, aynı zamanda Ereğli için yapılacak işlerde de el ele verip buraya üniversiteyi kuracağız. Ereğli bitmiş vaziyette. Ereğli çok büyük sıkıntı yaşıyor. Ereğli’de hakikaten moral bozukluğu var. Buraların harekete geçmesi için başta üniversitenin buraya yapılması lazım. Üniversiteyi yapacağız. Mesela  Site Kulüp’ün altında 48 tane lojman var, 88 evler diye geçer bende mühendisken oturmuştum. Bu 48 tane daireyi Demir Çelik’ten aldık. 29 yıllığına bize tahsis ettiler. Ve şuan Belediyenin elinde, ne için eğitim yuvası yapmak için, yani üniversite yurdu yapmak için. Belediye demek ki farkında değil, hiçbir şey yapmadı orası için. Gelir gelmez ilk işimiz buraya üniversite yurdu yapmak, önüne de büyük bir Kafeterya yaparak bu üniversite yurdunu harekete geçireceğiz. Niçin? Üniversiteyi tetiklemek için. Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte yapacak çok işler var. İnanıyorum ki başarılı bir 5 yıl geçireceğiz” dedi.

MEVCUT BELEDİYE BİNASI BUTİK HASTANE OLACAK

Ereğli’de en büyük sıkıntılardan birinin de trafik karmaşası olduğunu belirten Posbıyık, “Projelerimiz hazır vaziyette zaten. Bildiğiniz bu Kent Meydanı olarak adlandırdığımız yerde iki katlı otopark yerin altında, onun Üstün Erçelik Otobüslerinin olduğu yerde belediye binası vardır. Biz ilk etapta Adliye ve Kaymakamlık binalarını yıkmak suretiyle alta iki katlı otopark. İlk defa tabi belediyenin idare sistemi iyi değil, iyi yönetilmiyor. Belediye Ereğli’de 5 senedir çok kötü noktaya geldi, bütçe delik. Türkiye’nin en zengin Belediyeleri arasındaydı Ereğli Belediyesi ama maalesef şuan da böyle bir ortamda değil. Ama geldiğimizde süratli  bir şekilde, her türlü kaynak var. Ereğli’yi yine Türkiye’nin en zengin Belediyeleri haline getireceğimizden arkadaşlarımızla birlikte yürekten inanıyoruz. İlk etapta otopark kısmını ihale edeceğiz. Üst yapıyı hemen ihale etmeyeceğiz. Orada benim en büyük amaçlarımdan birisi belediye binasını da biran evvel yapmak.  Çünkü mevcut belediye binası belediye binası değil, hal binası. Çok önemli bir yer değil. Bir an evvel o belediye binasını taşımayı düşünüyoruz. Şu anki Belediye Binasını da Sağlık Bakanlığı’na hibe edip Butik Hastane yapılması konusunda bir düşüncemiz var. Bu hastane sorununu da bu şekilde ortadan kaldırmayı düşünüyoruz” diyerek hastane sorununa çözüm bulacakları müjdesini verdi.

KELEŞ: ‘BİRLİKTE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR’

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Arslan Keleş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ilçede bekleyen sorunlar olduğunu hatırlatarak,  İlçede birlikte yapılacak çok iş olduğunu ifade etti.

Ereğli’de yaşayanlar olarak bu şehri büyültmek gerektiğine değinen Keleş, “Ama her şeyden önce biz Ereğli’de yaşayan gerçek Ereğlililer olarak bu şehri büyültmemiz lazım. Bu şehri hep beraber büyülteceğiz. Bu şehir siyasileriyle, belediyesiyle, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla örgütlü ve gerçekten çalışmaya ihtiyacı olan bir hale gelmiş vaziyette, herkesin çok çalışması lazım. Çok yapılabilecek olan iş var. Biz göreve Mayıs ayında geldik. O günden bugüne kadar birtakım çalışmalarda bulunuyoruz. İyi gittiğimizi düşünüyorum. Şehrimizin her anlamda tanıtımı için hak ettiğini alabilmesi için bilhassa Ankara’da ciddi anlamda mücadeleler ediyoruz. Şehirde birçok bekleyen konuyla ilgili bizim üzerimize vazife olsun olmasın, her konuyla ilgili, bu şehrin ihtiyacıysa bizimde ihtiyacımız, çünkü bizde bu şehirde yaşıyoruz, her şeyden önce bireyiz, bu şehirde yaşayan insanlarız. Dolayısıyla bu iş için mücadele ediyoruz” dedi.

GERÇEK EREĞLİLİK BU ŞEHİR İÇİN ÇALIŞMAKLA OLUR!

Daha öncede Belediye Meclis üyeliği ve Belediye Başkanlığı yaptığını da hatırlatan TSO Başkanı Arslan Keleş,  Halil Posbıyık’ın Belediye Başkanlığı dönemindeki söylemlerinden örneklemeler yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tabiki yerel yönetim bu işlerin en önemli kısmı, bu şehirde bir şeyler yapmak gerekiyorsa ben bir taraftan kendimi çok şanslı addediyorum. Yerel yönetimin hem meclis üyeliğinde, hem de başkanlığında bulundum. Dolayısıyla ticaret tarafında zaten uzun yıllardır işimizi yapıyorduk ama buradan da örgütlü bir yerden baktığınız zamanda şehrin neye ihtiyacı olduğunu gerçekten çok iyi analiz edebiliyorum. Öyle tahmin ediyorum ki birlikte yapılabilecek çok iş var. Burada bu işe aday olanlar, talip olanlar, başkanım ısrarla vurguladı ‘bu işin havasını, civasını bir tarafa bıraksınlar’, gerçekten çalışma yeridir, gerçekten çalışmak gerekir. Kimsenin rant peşinde koşmadan bu şehrin menfaatleri için çalışması gerekir. Şuanda mevcut dört yada beşe bölünmüş bana göre otuza bölünmüş bir yapı var. Bunun olmaması gerekir.

‘SEÇİMDEN SONRA SEÇİLENLER PARTİ ROZETİNİ ÇIKARMALIDIR’

Yeni seçilecek olan arkadaşlarımızın bir defa kesinlikle ne olursa olsun, Halil Başkanın bize bir sözü vardı biz Belediye Meclis üyesi olduğumuzda ‘Herkes parti rozetini çıkartacak, bir kenara bırakacak” dedi. ‘Çünkü sizin partiniz Ereğli oluyor o zaman.’ Gerçekten yani bu sonuçta biz Ereğli’ye ait oluyoruz. O yüzden bu şehri büyültmek için gerçek Ereğlilik bana göre Ereğli için çalışmak, onun dışında kimin nerden geldiği, nereye gittiği vs. hiçbir önemi yok. Bu şehirde yaşayan, nefes alan, bu şehrin yarınını düşünen herkes en büyük Ereğlilidir. Böyle düşünmemiz gerekiyor. Yeni istihdam sahaları açmamız gerekiyor. Bunu da Belediyenin mutlak suretle gücüne ihtiyacımız var, birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Çünkü elimiz kolumuz bağlı vaziyette bir şey yapamıyoruz.

‘SEÇİMLER BİTER, DOSTLUKLAR BAKİDİR’

Organize Sanayi Bölgesinin kapasitesi doldu. Aynı zamanda orada da üzücü bir takım olaylar yaşandı. Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşundan bugüne kadar en etkin rol oynayan kurumdur, tüzel kişiliktir. Fakat maalesef ticaret odası yeni oluşan yönetimde yer almadı. Ticaret Odası’na orada yer vermediler, fazla geldi Ticaret ve Sanayi Odası!. Bunun da tamamen sebebi Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin devam eden hazımsızlığıdır. Şunu da unutmamak gerekir; seçim bittikten sonra hayat başlıyor. Hayat tekrar kaldığı yerden devam ediyor. Bunlarda küsmece darılmaca, intikam alma vs. gibi şeyler yok. Biz burada bize oy versin vermesin herkesin işini, çünkü şehrin işidir yapmaya çalışıyoruz, kimseye ayrım yapmıyoruz. Seçim biter dostluklar bakidir, bu işler kalır. Birlikte birçok sorunun çözülebileceğine inanıyorum. Sizlerden de şunu istirham ediyorum; Belediye Meclis üyesi ya da Belediye Başkanı olduktan sonra her şeyi ben bilirimden herkesin uzak olması gerekiyor. Biz biliriz, bir kişi hiç bir şey bilmez, beraber işte bir proje yapılacaksa kent meydanı ya da diğer Ereğli’yi ilgilendiren büyük projelerde mutlaka sivil toplum kuruluşlarına ve halka sormakta yarar var. Çünkü bunları sadece siz kullanmayacaksınız, bu şehirde yaşayan 118 bin, köyleriyle beraber 180 bin kişiyi kullanacaktır. Bu bizim ortak malımız, dolayısıyla kaynaklarımızı çok etkin kullanmak gerekiyor. Belediyenin 1 lirası da bizim, Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 lirası da sizin. Bunları harcarken de çok dikkatli ve yerinde harcamak gerekiyor. Kimsenin kimseyi kayırmaması gerekiyor, bu konularda zaten Sayın Başkanımızın ciddi anlamda tecrübesi var. Yani burada kendisinin bu konudaki hassasiyetini de bilirim. Birlikte ben çok iyi işler yapılabileceğine inanıyorum yerel yönetimlerle beraber. Ziyaretinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.”

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ta, Organize sanayi bölgesi bazı işadamlarına büyük geldiğine, Kışla sanayi sitesinin de  küçük geldiğine dikkat çekerek, “Ereğli’de en büyük sıkıntı Organize Sanayi Bölgesi çok  büyük geliyor bazı arkadaşlarımıza, Kışla Sanayi’de küçük geliyor. Orta ölçekli bir sanayi kurulması gerekiyor Ereğli’de. Bunun için hep beraber çalışmamız lazım. Öncü olarak bize Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın istikamet vermesi lazım. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER