“KENDİNİZE MUTLAKA HEDEF KOYUN”

ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ SEÇİMLERİ YAPILDI, BAŞKAN POSBIYIK, GENÇLERE ÖĞÜTLER VERDİ;

Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi’nde seçim heyecanı yaşandı. Eğitim gördükleri okullarda okul temsilciliğine seçilen öğrenciler 2019-2020 Çocuk ve Gençlik Meclisi başkan ve üyelerini oylarıyla belirlediler. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gençlere kendilerine mutlaka bir hedef koymaları öğüdünde bulunarak “Artık lidersiniz, fikir üretecek, hayata geçireceksiniz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2019-2020 dönemi Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi seçimleri AKM Nikah Salonu’nda yapıldı.

Eğitim gördükleri okullarda okul temsilciliklerine seçilen öğrenciler, yapılan oylama ile 2019- 2020 dönemi Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi başkan ve üyelerini belirledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, öğretmen ve öğrenci velilerinin katıldığı seçimlerde gençlere önemli öğütler verdi. ‘Buraya seçildiyseniz artık siz bir lidersiniz’ diyerek okullarında başkan seçilen öğrencileri kutlayan Başkan Posbıyık, “Kendinize mutlaka bir hedef koyun. Ben Ortaokulda iken kendime Ereğli Belediye Başkanlığı hedefini koydum” dedi.

“BÜYÜK SORUMLULUK ÜSTLENİYORSUNUZ”

Başkan Posbıyık, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Şu andan itibaren büyük bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Sizi seçen arkadaşlarınıza ve bu kente karşı büyük görevleriniz var. Sizler arkadaşlarınıza dediniz ki: Bu işi en iyi ben yaparım. Benim dediğim gibi. Onlar da size güvenlerini gösterdi ve görev verdi.

Bu sorumluluk anlayışıyla hareket etmenizi istiyorum. Seçimle gelenlerin görevi fikir üretmek, organize etmek, hizmet etmektir.

Çocuk Meclisimiz 87, Gençlik Meclisimiz de 25 temsilciden oluşuyor. Bugün aranızdan Başkanınızı ve icra kurulunu seçeceksiniz.

Ancak ben sadece yönetimden değil hepinizden çok şey bekliyorum. Komisyonlarda aktif çalışmanızı, yönetim sürecine katılmanızı, önerilerinizi bize ulaştırmanızı ve denetlemenizi istiyorum.

-HEPİNİZ BİR LİDERSİNİZ-

Şimdi siz bu meclis aracılığıyla kentin yönetimine katılacaksınız. Nasıl bir kent istediğinize, nasıl bir kentte yaşamak istediğinize ilişkin projeler üretmenizi, görüş düşünce ve önerilerinizi oluşturmanızı bekliyorum.

Bunların takipçisi de olmalısınız. Hedef odaklı çalışmalısınız. Seçildiğinize göre hepinizde bir liderlik özelliği var. Buna sahip çıkıp geliştirin. Her birinizin seçeceği meslekte, hayatınızda hedefleri olmalı. Mutlaka kendinize bir hedef koyun. Ben ortaokulda iken kendime Ereğli Belediye Başkanlığı hedefini koydum. Mesleki hedefleriniz ve yetenekleriniz doğrultusunda başarmış insanların yaşam öykülerini inceleyin. Örnek alacağınız çok şey olduğunu göreceksiniz.

-SEVGİ, BARIŞ VE DOSTLUĞU ASLA UNUTMAYIN-

Genç arkadaşlarım. Yetişkin olduğunuzda nasıl bir dünyada yaşamak  istiyorsanız bunun için çaba gösterin. Yaptığınız işte en iyisi olmak için çalışın.

Bu süreçte sevgi, barış ve dostluğu asla unutmayın. Açık olun, şeffaf olun, katılımcı demokrasinin örneklerini verin. Araştırın, sorgulayın, öğrenmeden fikir sahibi olmayın. Kendinizi yetkinleştirin. Bu ülkenin sanatta, edebiyatta, müzikte, kültürde, sporda, bilimsel alanlarda gelişmeye ihtiyacı var. Sizler bu gelişimin bir parçası ve öncüsü olun.  Size emanet edilen Cumhuriyetin kazanımlarını ve birikimini unutmayın. Sizinle birlikte bu kenti daha güzel ve daha yaşanabilir kılmak için tüm gücümüzle çalışmaya hazırız.  

Gelin sizlerle Ereğli'mizi daha neşeli ve daha güzel bir kent yapalım.”

Başkan Posbıyık konuşmasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Seçimlere geçilmeden önce Çocuk ve Gençlik Meclisi Başkan adayları projelerini anlattılar. Çocuk Meclisi’nin 87, Gençlik Meclisi’nin 25 temsilciden oluştuğu seçimlerde Kdz.Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanlığına Duru Karaman, Gençlik Meclisi Başkanlığına Yiğitcan Yıldırım seçildi.

Seçilen başkan ve üyelere mazbataları verildi, rozetleri takıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2019, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER