Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Yönetimimiz,  18 Haziran 2019 Salı Günü,Saat:14.00' de ilk toplantısını yaptı.

Kent Konseyi başkanının açıklamsı şöyle;

Kent Konseyi Başkanlığımız bünyesinde bulunan yönetim kurulu üyelerimizin kendilerini tanıtmasıyla başlayan toplantıda, Başkan Gökhan Günay, Yönetim Kurlu Üyeleri: Arif Ergün :Gençlik Meclisi Başkanı,Cengiz Yılmaz :Bayburtlular Derneği Başkanı.M.Ali Karanfil: Elektrik Müh.Odası ,Derya Özcan: CHP Üyesi,Hayriye Çetin:Kent Konseyi Eski Kadın Meclisi Üyesi.Filiz Yazgan:Türk Anneler Derneği.Arzu Yazıcı:CHP Üyesi,Mehmet Öztürk: Ereğli Gazeteciler Derneği.Songül Koçdemir:Gümelililer Derneği.Ersun Uzun:Emekli Öğretmen.Tijen Çelebi:CHP üyesi,Tacettin Keskin:Ziraat Odası Meclis Başkanı.İsmet Çiftçi: Kars Kafkas Derneği Başkanı.Mehmet Taştan:Alevi Kültür Dernekleri Başkanı.

Bu toplntoda işi olup gelemeyen arkadaşlarımız; Çitin Yiğit: Şehit Madenci aileleri Derneği Başkanı.Naciye Tozkoparan: Ereğli CHP Belediye  Meclis Üyesi

.Av.Burak Öztürk.Hukukçular Derneği .İhsani Kenanoğlu'ndan oluşmaktadır.

Kent Konseyimiz ilk toplantısında ,İlçede Kent Dokusunun korunması ,ekonomik,sosyal,Kültürel ve çevre ,eğitim alanlarında ve değişik konularda görüş alış verişinde bulundu.Bu arada, Ereğli Kent Konseyi bünyesinde Gençlik Komisyonu,Kültür Sanat Komisyonu oluşturuldu.

Bu arada, Ereğli Sorunlarının İlgili makamlara ulaştırılması amacıyla, Ereğli'de bu yı,5-6-7 Temmuz Tarihinde yapılacak olan 21. ULUSLARARASI  SEVGİ BARIŞ DOSTLUK FESTİVALİ kapsamında stant açarak, şehrin sorunlarının saptanması amacıyla ; Ereğli'de yaşayanların isteklerinin yer alacağı ;  "KENTİMİZ İÇİN ÖNERİLERİNİZ" başlığı altında bir çalışma yapılması planlandı.

Ereğli'de yaşanan sorunların yerinde saptanarak, ilgili Kurumlara rapor halinde sunulması planlanan , ve  AB'liği kriterlerine uygun projeler yapılarak, Ereğli için önem arz eden sosyal projelere maddi destek sağlanması ,bu alanda uzman kişilerden yararlanılması konuları ele alındı.

Kent Konseyimiz ,Karadeniz Ereğli'nin 100. Yılı dolayısı ile ilçenin tarih,kültür ve Demogratif yapısı,folklorik özelliklerinin gün ışığına çıkarılması için çalışmalar yapılması gündemimizi oluşturmuştur.

Karadeniz Ereğli halkının bağrından çıkan,Ereğli'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının,Sendikaların,Meslek Odalarının ortak sesi olan KENT KONSEYİ bundan böyle her toplantısı sonrası ,siz halkımıza bilgi verecek, sizden gelecek öneri ve eleştirileri dikkate alarak, kentin güçlenmesi noktasında var gücü ile çalışacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içinde ,siz değerli halkımızın yaşadığı Güzel Kentimiz Karadeniz Ereğli'nin 99 Kuruluş Yıl Dönümünü Kutlar saygılar sunarım.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER