Kent Konseyi plajın belediyeye verilmesini istedi...

Kent Konseyi plajın belediyeye verilmesini istedi...

Kent Konseyi plajın belediyeye verilmesini istedi...

Kdz. Ereğli sahillerinin tümünün halkın kullanımına ve ücretsiz açılmasına dönük kamuoyundan gelen talepler gündemde tartışılırken, Kdz. Ereğli Kent Konseyi  Erdemir plajının Ereğli Belediyesi’ne verilmesi konusundaki görüşlerini açıkladı. Konsey Başkanı Gökhan Günay imzasında gönderilen iletide,  sokağa taşan iddialar da seslendirildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

“İlçemiz Karadeniz Ereğli'de uzun yıllar Erdemir Plajı olarak işletilen, deniz kıyısının,kurumla ilişiği kesilmesi üzerine ,Milli Emlak İl Müdürlüğü'ne verilmesi kararı sevindirici olmuştur. Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne bağlı Göktepe mevkiinde bulunan yerin Erdemir ile  sözleşmesinin bitmesinden sonra, Sözleşmesi  biten yerde "Ücret verilmeden denize girilen!"  Halka açık Plaj yapılması için , Karadeniz Ereğli Belediyesi'nce yapılan başvurunun dikkate alınarak, bu alanın belediyeye devri konusunda halkımızın taleplerinin göze alınmasını talep ediyoruz.

Ereğli'de , bir çok kişinin bahsi geçen alanın ;Kıyı Kenar Kanununa uygun ,halkın ücretsiz denize girebileceği yer olarak tahsis edilmesiyle;  Merkez nüfusunun 120 Bini, ,köyleri ile birlikte, Alaplı ile 200 bin insana da hizmet veren bu alanın zaman geçirilmeden Ereğli halkına kazandırılmasını talep ediyoruz.  Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından yapılacak incelemenin uzaması halinde, kamuoyuna yansıyan; Bu alanın başka belediyeye veya özel sektöre verilerek, Özel müteşebbislerin işleteceği yönünde duyumlar sokağa yansımıştır.

Kent Konseyi bu ilçe halkının mozaiğinden oluşan ; Ortak yaşam alanlarının korunması ve halk tarafından kullanılması için duyarlılığını ifade etmektedir. Bu nedenle, Daha önce Erdemir Plajı olarak kullanılan deniz sahilinin Ereğli halkının kullanımına açılması için Yöre Milletvekillerinin de hassas davranacağı inancıyla Ereğli halkının taleplerine kulak verilmesini talep etmekteyiz.”


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 19:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER