Kent Konseyi ziyaretlerine başladı

Ereğli Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ereğli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan sonra Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ'ı makamında ziyaret etti.

Kent Konseyi ziyaretlerine başladı

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ereğli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan sonra Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ'ı makamında ziyaret etti.

Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile yaptığı ziyaret esnasında Cumhuriyet Başsavcısı Yücedağ, “Ereğli gelişmişliği açısından bir çok ilçeden daha farklı yapıya sahip, Denizi,yeşili ve doğal güzelliği, ilçeye her gelen insanı büyülüyor.Aslında İl olması gereken yerlerdendir.Ancak, Zonguldak'ın ilçeye çok yakın olması bu süreci engelleyen etmen gibi.Aksi halde İl olmaması için neden yok” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Gökhan Günay, “Sayın Savcım bu konu her gittiğimiz ziyarette akla gelen ve bize yapılan önermelerde dikkat çekilen bir husus. Fakat bu kentin mozaiklerini oluşturan;  Sivil Toplu Kurumları, Meslek Odaları, İlçenin dinamikleri dediğimiz Sendikalara ve bizlere büyük görev  düşmektedir. Bu hususta sizin gibi düşünen bürokratların da dikkat çektiği "Ereğli'nin İl olması " öngörüleri zamanla gerçeğe dönüşecek inancındayım” şeklinde konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcısı Yücedağ'ın Kent Konseyi Nedir, hangi statüdedir? Sorusuna cevap veren Günay; “Kent Konseyleri; Bu Yönetmelik; 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Kanunla düzenlenmiş, bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. İlçede İlçe Kaymakamlığı himayesi,Belediye Başkanlığı yönergesi ile işlevini sürdürmektedir." diyerek özetle bilgi verdi.

Sıcak bir ortamda sohbet ettikten sonra Kent Konseyi üyeleri savcılıktan ayrıldılar.

KENT KONSEYİ YÖNETİMİ TOPLANDI

Ereğli Kent Konseyi yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısında, konsey olarak 21.Karadeniz Ereğli Sevgi Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında neler yapılabiliriz? Konusunda çeşitli görüşlere yer verilirken Kuaförler Odası Temsilcisi Okan Şimşek İlçeye gelecek Sanatçıların ve Sünnet Şöleni etkinliklerinde sünnet olacak çocukların saçlarının kesim ve bakımını yapmayı üstlendi.

Bunun yanı sıra daha fazla hangi sosyal etkinlikleri yaparız? Konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Kent Konseyi Başkanlığı, Yönetimi içinde Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreter, Kültür ve Sanat Komisyonu oluşturuldu. Diğer dallarda oluşan yönetim etkiliklerine ilişkin komisyon başkanları Kadın ve Gençlik Komisyonu oluşumları gerçekleşti.

Kent Konseyi Genel Sekreterliği'ne Cengiz Yılmaz, Başkan Yardımcılıklarına; Derya Özcan, Şener Mısırlı.

Çalışma Grupları Sorumluluğuna; Arzu Yazıcı.

Kültür ve Sanat Komisyonu Sorumluluğuna; Mehmet Öztürk, Mehmet Taştan atandılar.

Kadın Komisyonu Başkanı Hayriye Çetin, Gençlik Komisyonu Başkanı Arif Ergün ,Komisyon çalışmaları ve yeni komisyon üyeleri hakkında yönetime bilgi verdiler.

Kent Komisyonunun çalışmalarının aralıksız devem ettiğini, ve Ereğli için Mega projelerin üretilmesi için ilçede bulunan tüm kamu kurum ve diğer STK, Meslek Odaları ile istişare halinde olacaklarını söyleyen Konsey Başkanı Gökhan GÜNAY,çalışmalar hakkında sürekli kamuoyuyla paylaşım içinde olacaklarını, halktan gelen önerileri almak için Kent Konseyi'nin halka açık olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER