KIBRIS GAZİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

KIBRIS GAZİSİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karadeniz Ereğli’de vefat eden Kıbrıs Gazisi Ramazan Özdemir ile aynı gün vefat edenler Cemalettin Bektaş ve Haluk Türegün, son yolculuklarına uğurlandılar.
Rahatsızlıkları nedeni ile bir süredir tedavi gören ve dün hayata gözlerini yuman Cemalettin Bektaş ve Haluk Türegün, Bozhane Camisi’nde öğle namazına müteakip ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildiler. 

KIBRIS GAZİSİNE ASKERİ TÖREN
Geçirdiği kalp krizi nedeni ile yaşama veda eden Kıbrıs Gazisi ve Kdz. Ereğli Muharip Gaziler Derneği 2. Başkanı Dn. Er Ramazan Özdemir’in cenaze namazı ise dernek şubesi önünde kılındı.

Cenaze aracı ile getirilen Özdemir’in naaşı, Karadeniz Bölge Komutanlığı askerlerince omuzlara alınarak taşındı. Muharip gaziler, veda ettikleri arkadaşlarına selam durdular. Merhum gazinin oğlu Alper Özdemir, taziyeleri kabul etti. Güçlükle ayakta duran merhum gazinin ağabeyi Fehmi Özdemir, teselli edilmeye çalışıldı.
 

Cenaze namazının kılınmasının ardından Özdemir’in tabutu başına gelen hayat arkadaşı Filiz Özdemir, üzeri Türk Bayrağı ile sarılı tabuda sarılarak gözyaşı döktü.

Eşine veda sırasında sarf ettiği sözleri ile törene katılanların yüreklerini adeta dağlayan Filiz Özdemir, “45 yıllık yolculuğumuz bugün bitti arkadaşım. Arkadaşım bugün bitti. Güle güle git. Mekanın cennet olsun Ramazan. Peygamberin yoldaşın olsun. Allah yardımcın olsun Ramazan. Hadi güle güle git, yolun açık olsun Ramazan” diyerek acısını yaşadı. 
Askerler, tekrar omuzlarına aldığı ay yıldız sarılı tabutu cenaze aracına taşıdı. Merhum Ramazan Özdemir, Ereğli Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.        
Cenaze namazına Özdemir ailesi yanı sıra Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Uğur Çelikten, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin çok sayıda seveni katıldı.  

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2020, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER